wendyz 发表于 2010-4-11 17:51:35

点拣?

我依家有一个对我好好噶男朋友,但无钱。。屋企人对距5系甘T好,再加上距地介绍咗一个比较有钱噶男仔比我识。。。点拣啊?我同无钱个个2年啦!!再加我套筒距一齐甘耐囖!!感情点会话无就无啊!屋企人5想我跟住距一齐挨穷。。。(试问边个父母想自己噶仔女甘样啊!)讲我考虑以吓。。。自己年纪都5算话细!!

麻烦大家比D意见啊!!

icarus22 发表于 2010-4-11 22:47:39

现代爱情原来系甘物质既
睇来你对两个都唔爱

lzr30612356 发表于 2010-4-13 11:25:12

只要你宜家噶男友肯奋斗上进,将来就肯定唔会挨穷噶!相反你拣介绍果个好了!

longben 发表于 2010-4-16 02:02:50

為物質就揀個有錢嘅,為愛就揀個窮嘅
個人認為你應該評估下你現任係咪雖然依家窮,但日後可以令你唔使挨窮嘅人
如果係,唔使大富大貴,生活都好開心

更木剑八 发表于 2010-4-17 02:18:09

揾到一個對自己好嘅人唔容易   如果僅僅因為冇錢嘅問題就分開 會好可惜咯       有d野錢買唔到      不過如果你男朋友識諗嘅話    距應該努力D   其實只要夠上進   唔一定有錢先開心咯

MENG 发表于 2010-4-25 23:02:03

个仔勤奋同对你好就得啦

wendyz 发表于 2010-5-3 15:50:39

好多谢甘多位噶意见。。。我拣到了。。。。对自己好就只有距一个。。。

edwinkun 发表于 2010-5-4 09:30:25

我觉得~~~男人应该要有上进心,对你好既~~~~~~唔系要一个有钱的败家仔~~~我相信你男朋友绝对可以比到你幸福~~~我人头担保~~

wendyz 发表于 2010-5-4 14:49:57

回复 8# edwinkun

嗯嗯。。。。我拣咗穷噶个男仔。。。我觉得距系比到幸福我。。。

zzzzl 发表于 2010-6-3 11:57:22

很难说的.好不好.你自己才知道.很多东西.不是有钱就可以满足
只能说.如果有很多钱.就能满足多点东西而已
页: [1]
查看完整版本: 点拣?