L1tt1E 发表于 2010-7-26 21:04:26

呢D先係現代愛情噶..眞理`

1.旧爱------千万唔好怀念,有无可能复合都好,既然当初已经放弃,甘就继续稳新既!
2.爱情与面包---------连面包都未有既爱情,饿死人噶!

3.屋企人反对既爱情-----同你爱果个,身上留既血同你未必一样噶,家人未必永远系岩既,但一定系为你好噶!

4.第三者既爱情------点解要争姐,距系爱你既根本就无人抢到,如果俾人抢到,甘就爱极都有限啦!

5.变左心既爱情-------就算挽回到啊,一样已经有左瑕疵,卑微换来爱情,更卑微!

6.要上床先得既爱情-------甘仲要问?人地都摆明讲左,主要系要上床啊嘛!

7.金钱维系爱情-----当然大家互送礼物系表达心意既方法,但如果成日都问你索要心意,甘系爱你,定爱你心意啊?

8.无前途既爱情------如果根本就唔会有结果既爱情,甘仲爱做咩啊?及时行乐,唔系个个都可以乐完就好豁达甘放噶!

9.七年之痒既爱情------唔好真系以为稳定左好多年,偶尔一次出轨系可以原谅,白粉都无人捻住吃好多次噶,不过一次就会上瘾噶啦!

10.分居两地既爱情------你信得距,距信得过,但感情系靠维系,同相处噶,唔单只系信任!

11.容忍既爱情------你既另一半可能日日做住你好讨厌既事,去玩啦,打你啦,日日呒时间呒陪你啦,好好多你唔中意既野,你可以容忍一日,一个月,一年,但系一世呢?

12.只有付出,无回报既爱情-----又可以讲叫单方面爱情,甘有咩用啊???爱情系两个人都爱啊,然后动情,而你就不停甘爱,人地就一D都唔动情,甘仲要爱落去咩?

13.处子情结既爱情-----唔怪边个既,社会系甘,但如果因为无左个处,就要卑微甘等爱情,我就宁愿稳个一样唔系处既来公平爱啦!

14.暴力爱情-----既然打得出手,甘都放弃啦,爱情易碎,小心轻放!

zoe 发表于 2010-7-26 23:36:28

第四条就像说给我听一样~

enzai22 发表于 2010-7-27 10:32:24

噯伱我認識ㄋ[快樂]。伱給我仩ㄋ難莣旳1.課my βοlб:http://zoehsy.blog.163.com/

Carychan 发表于 2010-7-27 14:29:56

嗯嗯~不过就无话乜现吾现代既~因人而异噶姐

伍bobo 发表于 2010-7-30 20:44:55

我静系知道,世界上无爱情系天长地久架~~

L1tt1E 发表于 2010-7-31 21:13:51

回复 4# Carychan

嗯嗯~哩个世界好现实.
页: [1]
查看完整版本: 呢D先係現代愛情噶..眞理`