新鲜萝卜皮 发表于 2007-4-19 10:21:00

[转帖]有无人系读培正中学嘎?有无听过呢个鬼故事???

<p style="WORD-BREAK: break-all; LINE-HEIGHT: 16pt; WORD-WRAP: break-word;"><span class="bt">系发生响培正二楼女厕所嘎..都系发生响我自己身上. <br/><br/>我以前系读培正嘎...甘读初一又甘岩系响女厕所附近 <br/><br/>既课室上课,以前都成日听人讲关于女厕所闹鬼既传闻嘎啦. <br/><br/>至于果个女仔点死就真系好多种讲法,有D话距吊颈,有D话 <br/><br/>距割脉!甘好记得果时,我地班既女生好鬼大胆,学校又流传 <br/><br/>玩呢个笔仙,我当然加入麻一份啦,,有一次打扫完卫生, <br/><br/>好夜先放学,果时系夏天黎嘎,热到鬼甘,我地就见个亭无人, <br/><br/>咪落去下面玩笔仙咯.个天都黑齐甘济啦.个亭仔系望到二楼 <br/><br/>个女厕的...好死唔死,四个女仔响度玩笔仙,心都有小小惊既. <br/><br/>我当时同另一个女仔好大胆甘两个揸起笔玩起黎,另外两个 <br/><br/>就话睇我地玩.大家玩过笔仙既都应该知道,其实系靠双方 <br/><br/>既推力产生作用,系咪真系请到仙上黎就睇吓自己迷唔迷信啦. <br/><br/>我自己自问唔算一个迷信既人,不过对于鬼呢样野,我相信科学 <br/><br/>既解释,又有可能系一种存在于第个空间既灵魂同介质. <br/><br/>问左笔仙几条无聊问题之后,我对面果个女就唔知点解问 <br/><br/>笔仙"你知唔知二楼女厕所果个女仔系点死嘎?系咪俾人害死?" <br/><br/>距居然问左呢个问题,我听到都窒左窒,望一望个女厕所.... <br/><br/>过左无耐..支笔响度不停转转得好快...响YES同NO之后不停 <br/><br/>画圈,但又唔落定一点,后黎一阵风好大既风系响女厕所果边 <br/><br/>吹过黎!!!成张纸连我地支笔都吹走麻,吓到我地四个起势甘 <br/><br/>向校门方向跑!!!!而家谂翻起系几惊吓...果种情景... <br/><br/>至于你问我有无鬼,我真系见唔到...但都好怪唔知点解释. <br/><br/>因为明明大热天时夏天..周围无风,,就果刻又系女厕所 <br/><br/>果个位吹黎好大阵风,,之后我地都无再玩过笔仙啦.怕鬼左! <br/><br/>讲真吖...我好记得玩完之后三日我同另外三位同学都鬼黑. <br/><br/>果时都无唯意嘎,后黎同D同学仔讨论翻,距地话我地玩到最 <br/><br/>后因为无送走个笔仙同整穿果张纸所以先会甘黑窝. <br/><br/>可能系挂........完! </span></p>

迷云单 发表于 2007-4-19 13:23:00

真唔真啊??头位~~~

loudben38 发表于 2007-4-19 20:43:00

<a href="http://www.ee23forum.com">www.ee23forum.com</a>

jolin1 发表于 2007-4-20 21:55:00

真無真啊!!!

XS-ZV 发表于 2007-4-21 13:11:00

<p>唔清楚... 我唔係培正/</p>

luv_carol 发表于 2007-5-4 13:59:00

<p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 我係培正..讀緊..</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 媽咪丫</p><p></p><p></p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </p>

无名De法老王 发表于 2007-5-4 23:27:00

我朋友系度呢间学校,不过没听距讲过``

jiezii 发表于 2007-5-18 16:41:00

<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>新鲜萝卜皮</i>在2007-4-19 10:21:00的发言:</b><br/><p style="WORD-BREAK: break-all; LINE-HEIGHT: 16pt; WORD-WRAP: break-word;"><span class="bt">系发生响培正二楼女厕所嘎..都系发生响我自己身上. <br/><br/>我以前系读培正嘎...甘读初一又甘岩系响女厕所附近 <br/><br/>既课室上课,以前都成日听人讲关于女厕所闹鬼既传闻嘎啦. <br/><br/>至于果个女仔点死就真系好多种讲法,有D话距吊颈,有D话 <br/><br/>距割脉!甘好记得果时,我地班既女生好鬼大胆,学校又流传 <br/><br/>玩呢个笔仙,我当然加入麻一份啦,,有一次打扫完卫生, <br/><br/>好夜先放学,果时系夏天黎嘎,热到鬼甘,我地就见个亭无人, <br/><br/>咪落去下面玩笔仙咯.个天都黑齐甘济啦.个亭仔系望到二楼 <br/><br/>个女厕的...好死唔死,四个女仔响度玩笔仙,心都有小小惊既. <br/><br/>我当时同另一个女仔好大胆甘两个揸起笔玩起黎,另外两个 <br/><br/>就话睇我地玩.大家玩过笔仙既都应该知道,其实系靠双方 <br/><br/>既推力产生作用,系咪真系请到仙上黎就睇吓自己迷唔迷信啦. <br/><br/>我自己自问唔算一个迷信既人,不过对于鬼呢样野,我相信科学 <br/><br/>既解释,又有可能系一种存在于第个空间既灵魂同介质. <br/><br/>问左笔仙几条无聊问题之后,我对面果个女就唔知点解问 <br/><br/>笔仙"你知唔知二楼女厕所果个女仔系点死嘎?系咪俾人害死?" <br/><br/>距居然问左呢个问题,我听到都窒左窒,望一望个女厕所.... <br/><br/>过左无耐..支笔响度不停转转得好快...响YES同NO之后不停 <br/><br/>画圈,但又唔落定一点,后黎一阵风好大既风系响女厕所果边 <br/><br/>吹过黎!!!成张纸连我地支笔都吹走麻,吓到我地四个起势甘 <br/><br/>向校门方向跑!!!!而家谂翻起系几惊吓...果种情景... <br/><br/>至于你问我有无鬼,我真系见唔到...但都好怪唔知点解释. <br/><br/>因为明明大热天时夏天..周围无风,,就果刻又系女厕所 <br/><br/>果个位吹黎好大阵风,,之后我地都无再玩过笔仙啦.怕鬼左! <br/><br/>讲真吖...我好记得玩完之后三日我同另外三位同学都鬼黑. <br/><br/>果时都无唯意嘎,后黎同D同学仔讨论翻,距地话我地玩到最 <br/><br/>后因为无送走个笔仙同整穿果张纸所以先会甘黑窝. <br/><br/>可能系挂........完! </span></p></div><p>我悟信囖,,悟信夏天真系冇风~!</p>

SunFlower 发表于 2007-5-19 14:00:00

paki 发表于 2007-5-19 16:28:00

<p>我係讀過培正, 你所講嘅2樓厠所係邊度嘅2樓厠所先?</p><p>我記得重建前,百週年紀唸堂嘅2樓女廁係一直都鎖住嘅,問過師姐,佢哋話果度有女仔吊頸死,然后d人傳有鬼,冇人咁去,之后就一直都鎖住,,,</p><p>因為百週年紀唸堂有兩個樓梯,所以,聽完呢個之后,我都一直冇係近女厠果邊落樓梯,,</p><p>不過E加都5洗驚啦,,百週年紀唸堂都重建啦,乜鬼都冇啦~ </p><p>我都曾經係個亭度玩過筆仙, 女仔就係咁嘎啦,,不過我玩完先聽講到, 人哋話個亭起果時埋咗個人,,,,詳細嘅, 5多講..嚇親d師妹就5好啦..果度環境咁好,,</p>

YY 发表于 2007-5-20 00:09:00

我讀培正隔離果間~~~不過傳聞以前果帶都死好多人嘉~~
页: [1]
查看完整版本: [转帖]有无人系读培正中学嘎?有无听过呢个鬼故事???