queenieli 发表于 2008-5-1 15:10:42

我系距心入面究竟有几多分量?

我发觉自己近期不知不觉对一个男仔有好感啊,想知到距噶好多野,想关心距.但系我对距噶关心对于距黎讲好象一种烦.有一次我提醒距听日一定要去上XX老师噶课,因为个老师话距再五黎,个科就五洗指意合格拉,但系距竟然话"点解你做埋我啊妈噶野架?"啊妈,真系好讽刺啊.我周不时发短信俾距距都五回我噶.
      以前距都五系甘噶,距成日都会理我噶,之前放假果阵距仲叫我同距一起去距个F度玩噶.但系慢慢甘开始改变了,我发3,4条短距先复我一条.我有一次系个Q度写我五开心,距问我点解五开心.我讲因为你成日都五回我短罗.跟住距话你就因为甘就五开心拉.我五敢承认,所以我话系厄距噶,但系厄到人厄五到自己.我会成日上Q或者上飞信等距上,等距同我讲野.一直等,一直等......
      但距又五系完全五关心我,今年生日因为系星期3,我D朋友都五得闲,但系距同我讲,五紧要拉,有我地哩D大学同学同你一起过米一样.我同距讲,五一样,的确五一样,因为我已经习惯有果D朋友噶陪伴.系果日距送左只好大噶面包超人俾我啊,果晚同距玩得好颠,好开心.系我甘大个女第一次玩得甘颠.
      就系我开始慢慢中意距果阵,距开始慢慢疏远我拉.我觉得距可能系当我普通同学仔挂,当我想抽身果阵........距又好象又慢慢翻返黎
    有一次我飞短同距讲,我刮亲只脚.距过左一阵之后复我话,"岩讲紧电话啊,回五到你,点刮架,真系抵死咯."虽然听起身五系甘好,但系好象系另一种关心;然后我话距重色轻友,距话"第一日识我咩?车!甘讲即系你五算系色来既?"甘起码你当我系女仔,而五系当我系距所谓噶"兄弟";跟住距又话"车!甘人地打电话过黎五通话我发紧短啊,一阵先打过来拉!甘啊?无理由架嘛!比你都五会拉!而且系我死党黎架!"甘系米一种解释啊,既系果个五系咩女朋友拉.
       距平时倾亲Q或者短讲野都好象好衰甘,但系当面同距讲野果阵,距都好温柔,对我态度都好好,次次我走果阵,距都叫我小心D.
       甘我对于距黎讲我究竟系距心入面究竟算系咩呢?距究竟有没少少中意我呢?定系当我系朋友扎?

∑尕※婷◆ 发表于 2008-5-1 22:14:29

我讲因为你成日都五回我短罗.跟住距话你就因为甘就五开心拉.我五敢承认,所以我话系厄距噶,但系厄到人厄五到自己.我会成日上Q或者上飞信等距上,等距同我讲野.一直等,一直等......

哈哈..呢段話..好似我...我e+諗翻..覺得自己好傻..自己5同人地講...就係咁默默等待....人地古啱咗.仲要打死都5認....哎..不過我到e+都係改變5到...

其實我覺得你5需要太過關心佢咯..好多男仔.都5中意俾人煩住晒嘎!呢d嘢..要你自己適當咁嚟配合....我覺得...佢可能對你有小小好感..

ps..我覺得你都几似我..呵呵...

edwinhu128 发表于 2008-5-2 01:47:47

份量應該都唔少噶
嘗試下同佢表白喇!

love_nana 发表于 2008-5-3 22:11:51

跟住自己噶思想走就OK啦!
顺其自然咯!
呵呵!
加油!

queenieli 发表于 2008-5-3 22:43:06

∑尕※婷◆ 甘妳后尾同距點啊?其實我覺得距應該知道我中意距噶。

queenieli 发表于 2008-5-3 22:51:34

錶白?好像行唔通。因為距中意溫柔,活潑,詩文型噶女仔。我甘主動,我林距唔中意。而且我之前同距傾Q果陣,話我想打距,距話距收到“我想距”,距話距心血少d都俾妳嚇死啊。跟住有話想米想羅,做咩講齣黎姐。甘窩,再加上我同距同班噶,如果俾距拒絕,到時見返麵會好尷尬,我唔想連朋友都做唔成啊。
    妳地話點算好啊?救救我啊!

xin_lov 发表于 2008-5-4 20:27:33

硪霖距當你系fan掛....應爲硪同你都幾似...硪同距上q傾計硪發幾條距先覆硪一條....一系就好簡略....硪d fan 都話距當硪系fan......so硪會都系5好表白..你地同班..如果失敗好尷尬咖......

∑尕※婷◆ 发表于 2008-6-2 00:19:50

咩都可以學小婷..唯一....感情就千奇5可以..
我響呢方麵絕對系一個失敗到無得再失敗嘅失敗者!

fpi821114 发表于 2008-6-9 17:08:10

你向距表白一定得!信我。。。。

师奶 发表于 2008-8-23 23:16:41

我觉得同区坦白算了~~~

费事自己甘辛苦咯~~~

尜霏 发表于 2008-9-4 22:48:46

男人,有時真系吾知距捻緊乜.
距所表達個野總系好難令人捉摸,
好似成日想吊住你條引,比希望你,又令你失望
唉,你都好啊,發三四條短,距都會回你一條.
好過我發左三四條.一條都無.~
加油吧,幸福要靠自己爭取的,想做乜就做乜.
何必捻甘多呢,~
页: [1]
查看完整版本: 我系距心入面究竟有几多分量?