Ee23时尚网

登记注册
搜索

[粵語] [06.19][叱咤903]森美移动 - 笑谈广东话[1-151集 你估山草药呀!UP得就UP!]

2003年09月27日  第1集 你咪當我Lu Lu喎!唔係咁搞笑下話?
2003年10月04日  第2集 Yo~洗乜驚呀?、噼拍你個龍的洞呀
2003年10月11日  第3集 真係苦過Dee Dee呀!
2003年10月18日  第4集 老虎蟹都制!、女人真係茶煲(Trouble)呀!
2003年10月25日  第5集 你都烚戇架!
2003年11月01日  第6集 真係弊家Nail呀!
2003年11月15日  第7集 你咬我食呀!
2004年03月27日  第8集 珍珠都冇咁真呀!、堅過石堅呀!
2004年04月10日  第9集 你今次真係屙拔甩呀! (當中'拔甩'原自英文 Blood)
2004年04月17日  第10集 我食硬你呀! 還有「你食硬我呀!衰!」
2004年04月24日  第11集 你信唔信我郁你吖嗱?
2004年05月01日  第12集 我識你老鼠!
2004年05月08日  第13集 你讀屎片o架?
2004年05月15日  第14集 真係興過火屎!
2004年06月05日  第15集 你唔好扮曬蟹喎!
2004年06月26日  第16集 你係咪痴總掣呀?
2004年07月03日  第17集 你唔好嘰嘰噶噶呀!、你係咪痴線o架?
2004年07月10日  第18集 真係比你吹脹呀!
2004年07月17日  第19集 我唔發火你當我病貓?
2004年07月24日  第20集 食懵你呀!
2004年07月31日  第21集 巴屎閉!
2004年08月07日  第22集 正一「嘟」弗鬼呀!
2004年08月28日  第23集 你同我收嗲呀!
2004年09月11日  第24集 你嚇鬼呀!
2004年09月18日  第25集 你都狒狒地嘅!
2004年09月25日  第26集 幾大就幾大,沙蟹就沙蟹!(幾大就幾大,燒賣就燒賣!)
2004年10月02日  第27集 真係堅秋呀!
2004年10月09日  第28集 真係靚爆鏡呀!
2004年10月16日  第29集 你咪係度阿知阿咗呀下!
2004年10月23日  第30集 正一豬揼兜!
2004年10月30日  第31集 你真係好眉好貌生沙虱!
2004年11月06日  第32集 正一阿茂整餅啊!
2004年11月13日  第33集 你信唔信我郁你吖嗱?
2004年11月20日  第34集 你唔係流馬尿下話?
2004年11月27日  第35集 我睇下你有咩把炮!
2004年12月04日  第36集 你唔係做嫁娘下話?
2004年12月11日  第37集 我打鑊甘你吖嗱!、大鑊!、真係鑊鑊新鮮鑊鑊甘!
2004年12月18日  第38集 堅定流架?(你揸流灘!?)
2005年01月08日  第39集 有咩留返拜山先講啦!
2005年01月15日  第40集 你唔好阻住個地球轉啦!
2005年01月22日  第41集 你充大頭鬼呀?
2005年01月29日  第42集 識?識你條毛!
2005年02月05日  第43集 你收嗲啦!
2005年02月12日  第44集 鬼唔知你阿媽係女人!
2005年02月26日  第45集 你當我老襯呀?
2005年03月05日  第46集 我而家玩謝你!
2005年03月19日  第47集 你同我躝屍趷路呀!
2005年03月26日  第48集 你唔好喺度也文也武呀下!
2005年04月02日  第49集 你咪口行行大隻講喎!
2005年04月09日  第50集 關你蛋治呀?
2005年04月16日  第51集 你都冇奶油嘅!
2005年05月07日  第52集 你阿媽大減價益你阿爸!
2005年05月14日  第53集 真係嚇到鼻哥窿都冇肉呀!
2005年05月21日  第54集 今次真係舐野!
2005年06月11日  第55集 正一大炮和!
2005年06月18日  第56集 真係過制呀!
2005年06月25日  第57集 畀畀畀,膝頭對上就髀!
2005年07月02日  第58集 你都戇居居食煎堆!
2005年07月09日  第59集 得呀得,唔得就食弗得!
2005年07月23日  第60集 真係熱到爆錶呀!
2005年07月30日  第61集 我一定告到你甩褲!
2005年08月06日  第62集 你做啲野真係吔吔烏啊!
2005年08月13日  第63集 你真係 Law Lee Jean 啊(攞嚟賤)
2005年09月03日  第64集 你發咩 Ti 滕呀?
2005年09月10日  第65集 真係勁到甩轆呀!
2005年09月17日  第66集 真係渣到無輪呀!
2005年09月24日  第67集 你揼我波鐘呀!
2005年10月01日  第68集 你唔好扮曬上菜呀下!
2005年10月08日  第69集 我就睇下你有咩把炮!
2005年10月15日  第70集 你拋窒我呀!
2005年10月22日  第71集 你信唔信我拉你去打靶吖嗱!
2005年10月29日  第72集 你正一食塞米!
2005年11月05日  第73集 呢條友正一沙沙滾!
2005年11月12日  第74集 真係懶到出汁呀!
2005年11月19日  第75集 真係煩過梵蒂岡呀!
2005年11月26日  第76集 今次真係天皇都冇面俾呀!
2005年12月18日  第77集 正一監Truly(監粗嚟)!
2005年12月24日  第78集 你唔好同我講咁多耶穌呀!
2006年01月07日  第79集 獎獎獎...獎你兩巴掌!
2006年01月14日  第80集 返鄉下耕田啦!
2006年01月21日  第81集 化到成個馬餾屎彿咁!
2006年01月28日  第82集 你唔好扮哂死狗呀下!
2006年02月04日  第83集 超咩超?唔順超過兩招吖!
2006年02月11日  第84集 你今晚食自己啦!
2006年02月18日  第85集 你都無奶油嘅!
2006年02月25日  第86集 你想食左我隻車呀!
2006年03月04日  第87集 識少少,扮代表!
2006年03月11日  第88集 你都算沙pok啦!
2006年03月18日  第89集 真係生舊叉燒好過生你呀!
2006年03月25日  第90集 咁多人死唔見你死!?
2006年04月01日  第91集 嘩!真係fit到漏油呀!
2006年04月08日  第92集 等我拆穿你個西洋鏡啦!
2006年04月15日  第93集 你咪口水多過茶啦!
2006年04月29日  第94集 咁大個人都唔臭米氣!
2006年05月20日  第95集 你呃我膝頭哥唔食辣椒醬呀!
2006年05月27日  第96集 總之有咩依郁,揸住碌竹!
2006年09月30日  第97集 你當我王百萬呀?!
2006年10月14日  第98集 正一老泥妹!
2006年10月21日  第99集 我Zek硬你呀!
2006年10月28日  第100集 你咪係度鬼食泥啦!
2006年11月18日  第101集 你姓賴架?!
2006年12月16日  第102集 你蝦我唔識雞腸呀?
2007年01月06日  第103集 吊頸都要透下氣架
2007年01月13日  第104集 你痾篤尿出黎照下自己個樣啦!
2007年01月20日  第105集 真係食龍肉都無味呀!
2007年01月27日  第106集 信唔信我打到你變柿餅丫喇!
2007年02月03日  第107集 你唔好o係度揩油下!
2007年02月10日  第108集 真係悶到爆廠呀!
2007年02月17日  第109集 真係發到變豬頭啊!
2007年02月24日  第110集 咩話?廣東話呀!
2007年03月10日  第111集 你真係唔見棺材唔流眼淚呀!
2007年03月17日  第112集 你唔好o係度耍呢弄重下!
2007年03月24日  第113集 你唔係o餚底下話?
2007年06月09日  第114集 Don't Be '蛇Qua'! 當中'蛇Qua'原自英文 Scared
2007年07月28日  第115集 唔通有鬚就係你老豆呀?!
2007年08月05日  第116集 真係連奶力都出埋呀!
2007年08月11日  第117集 今次打風都打唔甩呀!
2007年10月20日  第118集 你真係唔見棺材唔流眼淚呀!
2007年11月10日  第119集 你見過鬼仲唔怕黑呀!
2007年11月17日  第120集 我而家劈砲唔撈呀!
2007年12月01日  第121集 你係咪眼大睇過龍呀!
2008年02月02日  第122集 估唔到你翻轉豬肚就係屎!
2008年03月15日  第123集 喳喳淋啦喂!
2008年06月21日  第124集 你宜家即係囉我黎教飛姐!
2008年07月05日  第125集 好!我就請你食蓮子羹!
2008年07月12日  第126集 你咪擘大個口得個窿啦!
2008年07月19日  第127集 你真係好Kai喎!
2008年08月02日  第128集 你咪吹水唔抹咀啦!
2008年08月16日  第129集 你趕住去投胎咩!
2008年09月13日  第130集 你洗定個八月十五啦!
2008年09月27日  第131集 你食左弗得呀?
2008年10月26日  第132集 你見人講人話,見鬼講鬼話!
2008年11月08日  第133集 你而家拋我浪頭呀?
2008年11月15日  第134集 嘩!今次我真係黑過墨豆呀!
2008年11月29日  第135集 嘩!真係亂過黎巴嫩!
2008年12月06日  第136集 你呃鬼食豆腐呀?
2008年12月20日  第137集 我怕你有牙!(我怕你西門牙!)
2008年12月27日  第138集 我切個頭畀你當凳仔坐!(我切!)
2009年01月03日  第139集 嘩!乜你咁弱雞架!(嘩!乜你咁弱雞春嘎!)
2009年01月17日  第140集 你都烏SIR SIR嘅!
2009年02月07日  第141集 你呢啲正一牛屎飛!
2009年02月28日  第142集 你聽揸兜啦!
2009年03月15日  第143集 咁你即係大石札死蟹姐!
2009年03月28日  第144集 你正一姣屎凳篤!
2009年04月04日  第145集 你買定棺材啊!
2009年04月11日  第146集 咁你即係裝我彈弓啫!
2009年04月25日  第147集 今次真系偷雞唔到蝕揸米呀!
2009年05月09日  第148集 你脑笋都未生埋呀!
2009年05月16日  第149集 你UP得就UP当秘笈!
2009年05月23日  第150集 你醒少少当帮忙啦!
2009年06月06日  第151集 你估山草药呀!UP得就UP!

游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

森美&LEO 笑談廣東話 [不斷更新]

森美&LEO 笑談廣東話 [不斷更新]

頭位...

繼續努力,支持妳啊...

支持你啊。。~
支持吖!笑爆肚啦!

gcgcgcgcgcgcgcgcgcgcgcgcgcgcgc啊~~~~

[em02][em02][em02][em02][em02]
xian622 该用户已被删除
thx very much ar[em02]

1-10集下載地址

11-20集下載地址

21-30集下载地址

31-40集下载地址

41-50集下载地址

51-60集下载地址

61-70集下载地址

71-80集下载地址           (点解好似无连接甘既?)

唔好意思呀~~可能出现左D问题~依家可以下载噶啦~多谢你提醒!
提示: 该帖被管理员或版主屏蔽
咁多集啊有,米有排听?!呵呵,唔该晒,希望下载得到啦
[em02]

正啊 

搵咗好耐喇

唔該哂

想稳好耐喇  thx

[em01][em02]
[em02][em02]
gcx
gcx
多谢支持!
[em02][em01][em02][em01][em02][em01][em02][em01][em02]
*滑块验证: