Ee23时尚网

登记注册
搜索

}▼你▽の╱╲の说╃爱灬≯我 全2

NO.31
KEN"尼对欢喜冤家..哎!"
铭"甘E+点吖!有咩节目..?"
我"你地男人自己稳节目啦...吖盈答应我帮我补习囖!"
伟/峻"老婆!!你五会掉低我一个架!!是未啊?">..<
我/盈"五会.....正奇"<够齐心哇!>
伟"老婆.....听日先啦补啊~"
峻"是囖!是囖..今日刚出院做咩甘勤力吖!"
我"一日拖一日..啊盈都话帮我囖!你地就米成个怨夫甘啦!!"
KEN"哈哈...怨夫~~~"
铭搭住伟同峻的膊头..."果然是几似..."
峻"老婆...五好甘啦"
盈摊滩手...<表示无能为力.>
我行埋去盈的隔离...我细细声讲"我地数321就跑!"
盈伶过来会意对我笑左笑..!!
我"3.2.1!!跑"
我地响距地一D防备的时候跑到成支箭甘...距地当然有追啦...
老婆走佬中五追咩...
伟"米跑甘快啊!伤口未好得晒架!!"
但我无放慢速度..继续往前冲..我跟住吖盈是甘跑!!好五容易中意飞甩距地了!!
我"哈哈...古五到你尼度甘熟路加波!!"
盈"我屋丷响尼头..走啦!"
盈屋......
我"哇..好得意啊只狗吖!"<抱住>
盈"距叫LUCK!!"
我"你屋企人呢?"
盈"死晒了.."<讲得好淡好淡..>
我"SORRY!!我五知..."
盈"无所谓啦..都过咗去了!饮杯野先啦"递左杯果汁我...
我"你点知我中意饮果汁遏?"<边饮边讲!>
盈"古架!!"
我"我觉得好晕啊..."
盈"我带你入去休息下先啦..可能你刚好跑左见累啊"
我"可能...."<晕左..>
盈"吖苓...<摇了摇..无反应>要怪就怪刑伟风啦!"
吖盈扶左我入房..训低...打了个电话过吖峻!!
盈"吖峻啊?!有人捉左啊苓啊!!快D通知啊伟少啦!"
峻"你E+响边啊!点解甘架!"
盈"我地行行下突然有人围住我地...我都五知发生咩事啊<心虚>
我E+响屋企啊!"
峻"你留响屋企先..我E+通知吖伟!!8"
嘟....................电话挂了...
盈即刻又挪起拨出另一个电话...
盈"吖哥吖?<挈的!>帮我个忙得五吖?"
?"你叫到..肯定帮拉..你讲吖!!"
盈"你帮我打133*******尼个电话稳刑伟风吖!!话距个女人响你心度..
学校后边的仓库等!"
?"刑伟风..五是好似是尼区个大佬!!"
盈"尼个是你上位的好机会啊..你自己想下..况且个女人对吖刑伟风太重要了"
?"甘.....甘好啦!!我带齐人帮你"

NO.32
盈"甘你快D过来我屋丷..带个女人走..我等阵会同你会合!!我搞惦D事先"
?"嗯..你等我."
另一边....
峻即刻打电话过吖伟....
峻"伟啊?吖嫂出左事吖!!"
伟"你话咩哇..!!!!"<超大声...>
峻"你冷静D先啦..啊盈刚才打来..话有人半路捉走左吖嫂!!"
伟"边只PK敢响我地头玩野!!只PK买棺才五知地五定了...!!"<心急>
峻"E+最紧要霖办法稳啊嫂!!"
伟"我CALL齐人去稳.."
吖伟好似发左颠甘不断打电话过人..电话都快彼距整烂了..!!
啊KEN..铭...枫..都闻风而来!!
伟"我地E+出去稳啊苓"
铭"稳五到架!!!人地甘玩法..即是有心捉吖苓"<几冷静>
KEN"我都甘认为!!盲目甘稳无用架!!"
伟"甘五通响度等啊!?我做五到!!我等多一分..啊苓就危险多一分"<完全失去分辨方向>
铭:峻..甘E+啊盈响边度啊?有无事?"
峻"无..我叫距响屋企等!!"
"眼泪都会变成香水努力去发挥 连挫折都可贵我要我的滋味感觉像在飞"手机响..陌生电话
伟"喂!!!!"<不耐烦>
?"刑伟风?"
伟"是啊..边7个吖"
?"哈哈....你女人响我手入面中甘串!!"
伟"是你捉左啊苓?你边7个!你想点"
?"你E+单独来学校后面仓库我五是话过你知我想点囖!!哈哈"
嘟...........留下一片忙音!!
伟"PK吖~~~"霖住冲出去...
KEN拉住距"发生咩野你都要话我地知加!"
伟"刚才啊只7头叫我单独过学校仓库..啊苓响距手中!!"
铭"你霖住一个人去?"
伟"距讲明要我一个!!我五可以冒任何险..啊苓响距手入面啊!"
铭"一是甘啦..伟你去仓库度先..我地几个去稳吖盈T下有咩线索..
不过你放心..我地好快就会赶去仓库会合你!!你..."
伟未等啊铭讲完"你小心D"尼几只字就跑走左了...
铭"峻..你带路吖"
盈家..门口...
峻"老婆你无野啊嘛"<望匀全身先放心左D>
盈"无野啊!"<心虚!!五敢望啊峻>
铭"啊嫂想出街啊?"
盈"五是啊..我....我出来稳D野皆"
铭"是....<盯实啊盈>啊嫂刚才你地响边度遇到D人加..点解距地五捉埋你?"
盈"你现在怀疑我啊?"<不打自招>
峻"好啦!!啊盈五是甘的人...
KEN"我地都是快D去会合啊伟先啦...!!"
NO.33
仓库门口....
"~~~~哈哈~~~古五到尼区的大佬是甘架咋?!"仓库内充满了笑声..
是讽刺得令门外的人不约而同得震抖起来..
但唯独一个是轻扯嘴角!!是不宵更加..是一种取笑....
~~~唰~~~一声..铭将门打开了..!!
仓库内有令人纳闷的空气..空气夹杂了浓烈的血腥味道..!!
尼个时候的我亦都逐渐有意识了..我缓缓争开眼...
窗口反射出来微弱的光适好照射在躺在地上的人---啊伟..!!
身上的衣服布满了鲜红血迹..头上还不停的流在地上...
门口的几个紧紧捉住了拳头...阴暗的仓库看不到他门现在青巾爆现
我"吖伟....!!"我好想跑去伟的身旁..但却有东西限制了我的行动!!
但我的声音好像呼唤五到伟的意志...
我"吖伟!!五好训啊..."
铭"你想点?陈星!你西区踩过尼带!!"
介绍一下先..陈星..西区大佬!不过五够尼度东区势力大!
星"无咩想点!我都是受人所托..顺便挪埋尼区皆!"
铭"受人所托?"
盈"我!"
峻"你.?你米玩啦!!E+五是玩的时候吖!!"
盈"SORRY!"一步一步行过去啊星的旁边..峻的眼神变得再没有温度!!
峻"你点解要甘做?!你讲啊~~!!"咆哮声在仓库回荡...
盈行过去伟的身边弯低...
盈"我点解?!是距令我唯一的亲人就甘彼距整死架!!"
峻"你五是叫方伈盈?!"
盈"五是!!我叫李漓盈!!李炎是我哥!!
李炎以前南区的大佬...因为一次的挣夺地盘..失血过多死左!!
铭"五是我地DUI霖你哥!!"
盈"五是你地?你地做得出怕就怕认?!方哥话亲眼见到你地甘做!!
介绍下先..方哥是现在南区的大佬!!以前同李炎是兄弟..但为人阴险!
峻"方哥?成梓方?哼!距讲你又信!!你以前响国外你又知道几多!!<冷静好多了>
盈"距五会扼我架...距是我哥的兄弟!!"
铭"兄弟?哼?曾经我地都是距地兄弟..我尼度条刀痕都是拜距所赐!!<挪起件杉>
盈望住啊铭身上的深深而丑陋的刀痕开始动摇了...
盈"你扼我..你想救距先甘讲!我五会上你当!!"
铭"我需要甘做咩!!五是因为你是我兄弟条女我会同你讲废话"
峻"距再同我无任何关系.."
铭吹左一下口哨...突然门再一次打开了..人蜂拥而来而出...
重重围住全部人...陈星给突如其来的情况感到震惊..KEN冲过去
一拳又一拳出尽力挥过去...有D说话叫以牙还牙..SO...吖枫挪起
了支铁通挥落去...距受的绝对是距地的十陪!铭过来帮我松开绳..
我冲过去将啊伟抱在自己的怀中...我不断摇啊伟..深怕...
我"我五彼你有事啊!!呜......"
终于吖伟勉强挣开了眼...大大的眼现在失去了平日的光彩..换来了死气沉沉
伟"米喊啦..我无野架!!嘻"好勉强笑了....
铭"好了..剩低的交彼距地啦!!我地快D送啊伟去医院啦!!"
峻对住D靓讲"帮7头你地就随你地点处置!!~~但要彼吖伟伤10陪!!至于
尼个女人<指住吖盈>困左响尼度先!"
讲完头都无回..追上去啊铭距地!
NO.34
医院....
我地几个都在手术室门口静静的坐着...我终于体会到啊伟
上一次在医院门口等我时的心情..是几甘焦虑..是几甘担心!!
最讨厌的是什么都帮不到只可以在等..!!今日我出院..但点解
个天要甘玩法..吖伟就要入院..如果是甘..!!我情愿永远自己
都出不到院...甘啊伟就五会..
望住手术灯亮着...
我眼泪无声无息落下了..
我"呜....是我累到啊伟甘架!!我累人累物!!呜..."
铭行过来将我揽实...拍拍我的背..再一次..尼个温暖的
怀抱带给了我的安心..!!
铭"傻妹五是你个错啊!距地有心来报复..点都逼不到架!!"
我"呜....吖伟都是因为我先受伤..如果五是我...."
铭"五好喊啦..吖伟等阵出到来见到你甘..中担心你吖!!"
啊铭用手将我的眼泪摸甘...
我"嗯..我五喊!~"<忍住...>
~~~~~~砰~~~一声突如其来地响起..消防箱彼人打坏了...
是啊...是啊...啊峻!!血在距手中留下...
我深呼吸了一口...每个人都望住距..但距面上不带任何一种表情!!
好冷的一个人...不再嬉皮笑脸了..!!
吖KEN"你颠左啊!!快D去包扎翻个伤口先啦!!"血是甘流...
峻"米理我吖!!"
每个人都知道现在啊峻夹在情与义的中间!!内心的矛盾是别人无法理解!!
我行过去吖峻的旁边蹲下...挪出袋中的纸巾..伶起距的手帮距止血..
吖峻好诧异甘望住我...
我"五好怪自己!!我地无怪过你!!吖伟都是!!"
我见到吖峻的眼红了...但男儿有泪不轻弹嘛!!
铭"吖伟会无事加!!距成只牛甘边会有野加!"
KEN/枫"无错..距比牛都强!!"<甘有同感啊!>
我"嗯!!我地就响尼度等只牛魔皇出来啦!!"
我地大家都给了大家了希望...因为我地相信..吖伟五会离开我地!!
NO.35
经历左一个钟..手术的灯息了..门打开了..!
点解会甘快打开遏?人地五是话做手术好耐架咩?
上次啊KEN都话我入左去成三个钟....
我"医生..吖伟点吖!?"<紧张紧张ing...>
医生"放心..距无咩野大碍..只是脚同身上都有D搽伤!!头穿了..不过我
都帮距缝了针了..不过距个头应该是彼硬物打过..个脑会有D脑震荡...
无甘快会醒..."
我"甘几时先醒吖?"
医生"应该会到听日先会醒..!你地五好吵到病人!"
我"五该医生!"
医生"我地的任务.."走了....
病房...
我地无人甘大声..怕吵到了啊伟..
我"你地走啦..有我T住距就OK啦!"
KEN"得你一个惦五架?"
我"难道留多你一个就会惦架咩!?有医生加!!"<死蠢>
铭"都好!!我地应该去做野的时候了!!<对住距地打了个眼色!>
我"做咩野吖?"<衰野?>
铭"几时变得甘八架?八妹?"
我"我八得过你...去去去"<国语>
枫"甘你吖伟醒翻记得CALL我地吖!"
我摆咗个OK手势过距...
吖峻无开过声..但看得出距..距望住吖伟的眼神时充满了深深的歉究!>..<
NO.36
我望住吖伟包实的头...虚弱甘躺响床度..郁都五郁吓!!
我捉住距只手..贴住自己块面..
我"牛精鬼..<彼距听到就死了!>快D起身吖!!五好偷懒啊!
今晚你都未唱歌过我..你叫我点训喔!!"<临训前吖伟都会唱过我听>
回应我的只是一片沉默...!!静得有点可怕..令我个心不禁垂堕..!
我望住吖伟个样..不禁想起了以前的一切一切!!三年前我地并不相识
一次意外..我认识了一个住在我好近但却我同距不同世界的人!!三年来
距对我的关心照顾彼任何人都多..可惜的是距带给我一种霸气..回忆一段又一段
另一边....
吖KEN..啊铭..吖枫..以芨吖峻三个人一步出吖伟的病房..离开吖苓的视线..
身上涌现了一种杀气..!!每个人面色不再轻松..而是坚决..!!更加是充满了
仇恨!!
距地翻去仓库内..
铭"搞惦晒未!?"对住D靓讲!!
靓"大佬..搞惦晒啦.!!距最起码训的一年半载先出到来!!
KEN"甘CALL齐其他人.戚住尼只野.准备去西区挪左D场!!
之后再到南区!!"
靓"我即刻CALL人"
看来尼个平静的夜晚一点都不平静!!~`一场战争即张揭幕!!
峻行过去吖盈隔离..注视了距几秒...淡淡地开了声...
峻"我带埋距去.."
枫"甘.....距会连累到你架!!"
峻"我决定左..."
无人再反对..因为件事都关连着距地..啊峻点解决..都应该尊重!!
成班人浩浩荡荡甘去到西区D场...D靓戚住吖星入去..<啊星晕了>
KEN"你地大佬响尼度..你地可以过尼跟我地!!五跟的话就好似距甘"<顺便T了星两野>
星D靓"大佬!彼我地跟你啦!"有句话讲得好的,,擒贼先擒王...!!
话甘快就搞掂晒西区尼边了...吖星对于距地都无利用价值了...SO..DUM座距响
条街度..不过都叫人CALL了车!
南区....成梓方的地头...
NO.37
一间PUB....
铭距地紧是有俻而来..挪起铁通是甘打烂晒D野..
着个场着个场响度扫....!!最出力的是吖峻..!!见
到对方的靓五理三七二十一就斩落去...!!T_T
距好像发泄那样...彼两条靓捉住的吖盈见到距甘..
除了惊讶都是惊讶..未见过如此疯狂的吖峻...!!
知道是自己令距变得不再正常..
吖个盈口中的方哥就响挤距地扫到第三间PUB时出现了!!
方"吖KEN..你甘算咩意思!!"
<同大家解释一下点解啊方五敢即刻同吖KEN地开片..因为
东南西北四个区..以东区最大..其实就是南区...西区第三..最弱势力的是北区!>
KEN"无咩..送D礼物过你地皆!"<好轻蔑甘讲!...>
峻行过去吖KEN的身边..搭住具的膊.."交彼我"
吖KEN"嗯"退后了...
峻"你应该识得距吖!"?<指住吖盈>
方"吖炎个妹?"
峻"讲个好消息你知..南区刚刚彼我地占据了!!E+到西区了"
吖方听到峻甘讲面色变了又变...但又可以点..最大两个区合拼一个..
方"你甘都无D道义吖..我地不嬲都河井不犯井水!"
峻"我地无道义还是你吖?同尼个女人讲话是我地DUI霖吖炎?!
害到吖伟E+入左院.."
方"我无讲过吖!!你米听个女人乱UP24!你都知道道上好多人都五妥我
好难免会嫁祸架"<不断掩饰>
盈"你只PK..是你讲过我知是吖伟杀我哥..!!!!"不断挣开两条靓的压制..
方"峻少..你米听个女人乱UP啊!尼D贱女人..."
吖峻听到吖方讲啊盈是贱女人时一拳挥过去了...啊方嘴角掺了血丝...
尼个时候吖盈突然挣脱出来...怆过了隔离的刀..向着啊方冲过去..
突然间空气停顿了..吖峻见到吖方响后面五知响挪D咩野出来..
啊峻即刻推开了吖盈...同时..吖峻的身上插了刀..鲜红突然间掩盖了全部
人的视线..!!
盈"~吖峻~!!!!"<颤抖的声音响起..>
战争点起了...
KEN:枫..盈!!你地快D送吖峻去医院..!!快!尼度我地搞惦"
铭"你地E+可以过来跟我地..五是...哼"<笑得好邪恶>
随后挪出一支怆!对准了吖方...!!
个个见形势不对...方D靓即刻掉晒D刀...
方D靓"大佬!我地愿意跟你"
方"你地班7头!!"
铭一步一步甘行过去..怆指住了距的额头!!
铭"你只烂7头..搞到我两个兄弟入院!!"眼神充满了血腥...
方"五好啊..五好啊..."<害怕...>
~~~~~~~~~~~砰~~~~~一身..战争拉下了帷幕!!结束了...
NO.38
盈追住正在倒在枫怀抱流着血..的吖峻...!!
望着一路上的血迹斑斑..盈的心在抽疼...!!
尼一切..啊盈知道是自己带来的..!!是自己的愚昧
导致了..自己失去唯一爱着自己的人!!当吖峻为自己
挡下果刀..自己个心却有彼刀插得更疼..!!恨自己的
愚蠢..后悔一切一切..但..尼一切视乎太迟了...
天开始亮了起来..新的一天到来并没有新的希望..
而是将所有人带入了另一个黑的旋涡之中...重重的围
绕了所有人!!~~~!!但又有边个知道..吖峻为吖盈挡下一
刀时候是笑着的..因为距知道自己保护到自己爱的女人..
哪怕尼个做错了..但都是值得自己一再付出!!
吖盈同枫将峻交给医生的时候..吖峻好虚弱甘举起手..
想伸向啊盈..但医生已经将距带入了手术室...!!
手术室的门口无几耐..所有人都聚集在门口...面临再一次的等
待..等待着不知到的结果..!!
时间一分一分甘过去...已经过了两个钟..但是手术灯还亮着..!!
另一边...
吖伟慢慢甘睁开了..!!望着捉住自己手的心爱女人..微微的笑了!!
我"你醒啦..傻佬!"
伟"好口干...."
我倒了杯水坐在伟的身旁..慢慢甘放在嘴边..但吖伟居然紧紧眯着嘴!!
我"你五是口干咩!!"
伟"我要你...指住个嘴!"<我个脸热热...>
我"5制...你要饮就饮啦!!递左杯水在距身面前
伟"五饮..干死算了."<斗气...>
我"你....!!<激死!>你饮左先!"
伟"你锡左我先..你好来猫遏.."
我轻轻响距嘴上锡落去..本想只是惦一下..点知距..距连条利都伸过来了..
法国式湿吻成分钟...吖伟先离开..!!
伟"嘻^_^好甜!!"
我"饮你个水啦!我去叫医生啊!!"面红红甘讲!!
NO.39
医生帮吖伟做了初步的检查...出来!!
医生"^_^情况五错!!留院观察几日..无事就可以出院了!"
我"五该医生!"
医生走了..我醒起了打电话告诉距地尼个好消息.!!
挪起电话..打彼我亲爱的KEN哥啦!!
我"KEN啊!吖伟醒左啦!"
KEN"是?好..我地E+过来!"
嘟......收线得好快...但五够两份钟...
病房的门出被人打来了..是KEN距地!!~~~!!
我"你地甘快遏?哇...你地坐飞机来加?"
伟"五是啊!傻婆猪..应该是坐火箭吖"
KEN"我地响17楼落来要几耐啊?你无晒事啦!?"
我"17楼?手术室?你地响果度做咩啊?"
KEN"我地...."吞吞吐吐....
伟"是未出左事?<环顾一下距地>枫!!!点解你成身血...!!出左咩事?啊峻呢?"
距地个个面色都好沉重...
铭"吖峻做紧手术....彼刀插左野"
伟/我"咩话~~!!!边只PK做..快D上17楼...."
我推住轮椅上的伟出病房...KEN就一边讲晒成件事过我地知...
我个心不禁震左一下!!T来吖峻爱盈的心比我地任何一个想象的还要深!!
手术室门口...吖盈呆呆坐在凳上...眼神失去了焦距!!同尼个世界脱了节
那样..!!
又一个钟过去了...手术的灯终于息了..空气突然紧张起来..!!
我推吖伟到医生面前..
伟"医生..吖峻点吖?"听得出..吖伟的声音都带点害怕!!
医生"病人E+中未脱离危险期..病人果一刀伤到个肝...最坏的打算就
要帮个病人换肝!!但医院现在排队换肝的人太多了!!"
伟"甘你帮距换啊..我可以彼个过距吖!!
盈"医生..距是病人<啊伟>等我来啦!!"语气中坚持
枫"使咩你帮距还皆!!是你害到峻甘加!贱女人!"
盈"距是为左救我先..<喊...>我只是想为距做翻D野"
我"随距啦!五好为难距了!救啊峻紧要!"
NO.40
吖盈亦都入了手术室...漫长的等待又要开始了.!!

每个人心中都只有一个期盼..希望两个都能平安!!...

但结局会不会完美呢?无人会知道?!有时候炎黄要你三更死!!

亦都五会留人到五更!!但如果时晨未到...你想落都落五到下面去...

有时候会感概..是个天在玩人?还是人定胜天..!!

手术灯就在灿烂的阳光下..熄了...!!

医生出来了..每个人都带住期望的眼神对住医生...

医生笑了..."手术好顺利!!"

我地大家都可以开心甘笑出来..先前的忧愁不再复返了>..<

伟"五该医生"<几时变得甘有礼貌架?>

医生"不过因为是换肝手术..亦都可能会出现其他不适或排戚的

情况都不定..!!过了今日如果一切正常..就真正的顺利了!"

尼个医生真是可以将人拉入天堂之后甩落地狱的本事!!

T_T每个人都担心..但亦都嘱咐!!默默的祈祷!!

可以做亦都唯一做的..就只有那样!!
NO.41
五知是未有缘分呢..伟...峻..盈都安排在同一层楼..!!
但吖伟除左要做检查..照尼样啊样之外..其余的时间都
留在峻的病房!!其他人都围在峻的房内..而忽略了...
还有一个捐赠者在隔离房..!!我只可一三不五时过去T下..
啊盈醒了未..不断在两间房徘徊!!...
徘徊了我都五知道几多次..夜幕亦都响我地不知不觉中来临!
突然听到吖峻间房终于传出了欢笑声!!...即刻跑过去T下...
我"是未醒左啦!?"
伟"是吖..醒左啦!"
~~~呼.~~~拉紧面上线条的每个人都终于放松了...!!
医生亦都匆忙来帮吖峻检查了一篇....
医生"病人一切都好好..暂时五排斥症状!!"
伟"甘是未无事加啦!"
医生"以现在的情况来T..应该五会有咩问题"
伟"五该医生.."
原来祈祷...上天是可以听到了我地的...心声...!!
峻个面好白好白..一点血色都无..看得出距好虚弱..
峻"吖盈点吖?有无受到伤吖!?"
伟"距响..."<我折断左..打了个眼色>
我"无事啊!!你都挡晒了..距中有咩事啊?"
峻"甘就好了"<笑得好好淡好淡...>
尼个笑容带给我地好大的震撼..原来吖盈响峻的心中真的彼自己还重要!!
没人古到距第一句话是问伤害过自己的女人有无事!!
病房出现突然骚动起来..我见到医生护士都好匆忙..心突然鼓了一种不安!~~
我慢慢退出了尼个病房..五知其他人发觉到不..但我要证实..自己心中
的不安不关吖盈事..!!我行到隔离房..我想入去..但个护士挡住我了...
护士"入面怆救紧病人...你五可以入去"
我"发生咩事啊?我个朋友发生咩事啊!"<激动....>
护士"距距有排斥症状..在发烧!!你五好阻住我地了"<将门关得紧紧>
我祈祷着"天啊!你五可以拆散距地架!!"一篇一篇再祈祷!!
伟距地都出晒来了....
伟"吖盈点啊?是未..."
我"怆救紧...<好无奈...>
大家都沉默...静得有点可怕...
枫"应五应该讲过峻听..."
没人出声..因为无人知道应不应该..讲就怕影响了峻的病情..不讲!!
万一吖盈真的...去了...对吖峻亦都是残酷的事!!上天希望你再一次听到
我地的祈祷!!...
NO.42
每个人行又五是坐又五是..不断走廊来回!!
先前大家对盈的抗拒已经不再见..我地都明白到
盈是一个没了亲人..给亽利用的可怜女人..但生
命来到威胁时..大家都明白到盈的本质并不坏..
每个人为距焦虑的心情都出自己真心...真心的祈祷
尼一切可以顺利!~~><
门终于响时间的流逝打开了...
伟"医生..我F点吖?"
医生"我地已经尽左力了..."<讲得好沉重....>
我"五会架..."我用手按住嘴...忍住我的尖叫同喊声...
医生"病人如果到听日都未退烧的话..我霖你地都要做好心理准备工作"
尼间医院的医生是未都流行讲野讲一半来吓人加呢?!
我"我要去话过峻知盈的事!!"
伟/铭"五得!"
我"点解!!E+啊盈好需要我地来鼓励加!!特别是需要啊峻吖!!"
伟"但吖峻都是刚醒...!"<折断左...>
我"E+咩时候吖!!中顾虑甘多野!!如果吖盈真是走左..你地认为吖峻
会好得翻加咩!?迟早都知加了!我地博一下啦!!吖盈好需要啊峻!!啊峻
都离五开吖盈加!"
伟"甘....哎!!随你啦!"
我踏住沉重的脚步行去吖峻病房..响距隔离坐低....!!
NO.43
峻"点解得翻你一个遏?距地呢!?是未发生左D事啊!"
我"嗯..我想讲一件事你知道..到你五好激动!!因为中有一
个人需要你!!"
峻"你讲吖!"
我"捐肝过你的是吖盈..!!刚刚医生帮距怆救来..因为距突然发烧!!
中有D排斥症状!!医生话..如果距听日未退烧的话...就.."
峻"你推我过去吖!!"<好坚决!>
我叫了护士过来..但护士都阻止..但啊峻..
啊峻"如果你五帮我..我惟有自己过去,.我爬都会爬!!"
护士都被吖峻的态度屈服了...
我推着啊峻到盈的隔离..峻带住插了针水的手紧紧握住吖盈!!
峻"你五可以放弃加!!你放弃就等于放弃左我"
啊峻讲得并不大声..但足可以全场人能听得见..
伟"放心啦..距知道你等住距..距五会有事加!!我地都会帮盈+油!!"
峻"你听到五吖?我地所有人都等紧你好翻啊!"
整晚..峻都不停在盈的隔离打气..我地都在一旁默默的祈祷...上天!!
盈有时会迷糊中讲一两句话.但都是叫住吖峻的名...!!
虽然我地两晚都未训过..两日经历的都太多..面上生出胡须渣的男人...
都在一旁默默地守候...!!亦都不断在望探测器...
半夜....
吖峻"快D去叫医生..快D"<撕裂般的叫声...>
吖盈的探测器突然~~~BI~~~~~~~的一声..成了直线...!!"
每个人的希望幻灭了...
医生亦都匆忙赶到....将我地全部赶出病房...
临出门口...
啊峻"你五可以就甘掉低我!!我五彼你甘做!!"<发了疯的叫声...听到每个人都心碎!>
NO.44
我地可以做得是静静甘等待..吖峻一直甘瞪住斗门..一直甘望住..
距好似一个害怕彼人怆走心爱玩具的细路那样...深深的害怕...
门打来了..
峻"距点吖?"<声音好颤抖...>
医生"总算救到..但..现在情况都好危险...主要是距未退烧!"
峻"甘距即是点吖!!!!"
医生"你冷静D先...如果体听日可以退烧就无事..如果五得..神仙难救了!"
医生摇摇头走了...
峻再一次踏入差D失去盈的房间..紧紧握住吖盈只手..眼里的水划落了吖盈的
手中...湿湿的..
我不禁望了一下吖伟..吖伟亦都望住我..原来尼一刻我地能平安甘在一起..
已经是一种福气了...相对于啊峻已经好幸福了...!!
时间一分一秒的流逝..吖盈的情况....好像好转左好多...
直到清晨的到来..吖盈缓缓甘MA大眼了...望到一个吊着针水..坐在轮椅!!
紧紧握住自己只手眼红红的男人..再环顾死周站满了吖峻的F..亦都憎恨自己的人!!
峻"你醒啦..认到我五啊?"望实...
盈"吖峻..点解?你..."
峻"你认到我啦!!你吓死我了..我以为我要失去你啦"
盈"你乱讲咩啊?我好好吖!"
我"我去叫医生..."
医生...又再一次帮吖盈检查了..不过尼一次我地无担惊受怕了..
而是充满了希望...
医生过了无几耐出来了!
医生"^_^病人总算退烧了..情况都好稳定...放心啦!"
今次医生终于会笑了..不再沉重了..我地亦开怀甘算了..
两日的折磨终于告一段落了...啊KEN..吖铭..吖枫终于可以
放心翻去休息一下了...我亦都彼吖伟赶走了...
吖伟"你都翻去休息一下啦!两晚未训过啦!"
我"五制..我要陪你..五是你有咩野都无人知!"
吖伟"尼度大把护士啦..我五想见熊猫吖!!GO GO GO"
我"你....好!!我走!!以后都五T你!!黑面神"
望住吖伟气愤愤的样..我心凉甘走了...
NO.45
我同KEN翻到屋丷..即刻冲凉训觉觉猪...!!(^^)
现在先发觉床是甘舒服..
就响我训到朦胧中..个天还是亮着..按门铃不断甘响..
啊KEN肯定训到死猪甘加啦..惟有自己去开门..
我"边鬼个啊...?!"
哇..见鬼啊!吖伟?即刻搽下对眼啦...啊~~~~~~!!真是距啊!
难道我发紧梦..MI下自己个脸先..疼遏?!
伟"你傻左啊!!自己MI自己!"
我"点解你响度遏?"
伟"你中好讲..我打左一晚电话过你..你都无听..我以为你去沟仔了!!"
我"沟你个头.."<本想拍距个头..但包住..惟有踩脚了!>
伟"你中训紧啊?"
我"是啊..米住..你话打左一晚电话过我?而家是几好几点啊?"<反应甘迟钝加!>
伟"小姐..今日是15号..中午17点03分!!"
我"五是瓜...我训16个钟啊!?哈哈"尴尬....
伟"中笑得落.我打咗成百个电话你啦!"
我"嘻...点解我知遏?"
伟"快D执下个样啦!"
我"五执啊!...做咩你偷走出来吖!"
伟"咩偷走啊..我做晒检查..医生话我无事我先院加!你真是五执啊嘛?"
我"五执!!吹咩!"
伟"好..甘走啦!"<拖住我只手...拉我走...
我"去边吖!?我个甘款点走啊..打死都五走加了"反抗....
伟"又是你自己话架.甘好天气肯定出去拍拖仔啦!!我彼五分钟你..五分钟未得我找拉你走"
我"点够时间喔!!"T_T
伟"开始计时!!"
NO.46
伟"大少姐...15分钟啦...得未啊!!米挂住发姣啦!"
我"你五等得"滚蛋"<国语>"我把声由房间出来...
就响吖伟不断抱怨多15分钟后...我终于搞惦晒了....
吖伟"五准着群..换翻..快快快!"黑口黑面!
我"我中意啊..吹咩!"
吖伟"甘好容易彼D臭男人T亏晒架!"
我"你五是臭男人咩!?"
吖伟"我点同姐!乖啦..去换啦.."
我"总之我就五换加了..走五走?五走我继续稳周公个仔"
吖伟"哎.无你办法!!走啦!"
我地开始出发了....
我"你霖住带我去边啊?甘晒啊!好热甘喔"
伟"E+坐响车上你都叫晒?有冷气过你添了!"
我"甘等阵要落车架!!你霖住拐带我去边度啊?"
伟"嘻嘻*_*<好奸>带你去越南卖猪仔..."
我"你舍得咩?我就五信囖!"
伟"你...你只死婆!"
游乐场....
伟"到啦...."
我"你五是拉瓜?带我黎游乐场?"
伟"落车啦!!"
我"该先五着裙了..你叫我点玩皆!!"
伟"叫你换...."无左声遏....?
我望下伟啦..点知距BIE住一个人...好恶..啊个男人即刻缩头缩脑...
我"你做咩BIE住人地啊!?无左野做咩!"<虽然你有料都五使甘加!:<>
伟"只7头望住你吖...眼金金甘...成只金鱼!!我五过去K距五是好囖!"
我"你.....哎..."
T来吖伟都有排BIE人囖...辛苦距了
NO.47
伟一边BIE人...一边就好温柔甘同我讲...
伟"我地去玩摩天轮囖!"
我"都好"还惦都无野玩...
我地即刻买票入去...
刚入到仓...
吖伟"等阵升到最高时..你要MI埋眼...许个愿!!好灵加!"
我"你又知灵?你成个八婆甘加!!"
伟"你五好理啦..人地话灵加!!"
我"^_^甘我就勉为其难许个啦"吖伟一直都拖住我只手...
伟"快到最高啦...你准备MI埋啦...
我"都未到..T你,,中紧张过我.."
伟"我紧是紧张啦!!"<好细声甘讲左一句..>
我"你讲咩啊?"
伟"做咩讲你知皆!八妹!"
升到最高时..我MI埋只眼...我专心许愿时...
发觉我只手好快只无名指度给人套了只介指.....
我MA大只眼..瞪住对面我个仁兄...
伟"五准除加!五是就杀死你!!"<凶我?>
我"^_^我都无话除...T在只介指甘靓份上咋!"
伟举起距只左手..响我面前摆左摆....
我"你都有?情侣戒?"
伟"你T真D只介指上刻左D咩?"
我"吖......有个伟仔遏?"再望下距只...原来有个苓字...
伟"中意五啊?"
我"嗯!!想送戒指过我就出声嘛...哈哈"
伟"如果你五要我好狱加"<好细声..但今次我听到!>
我"正傻佬"
伟"甘你是傻佬的老婆..傻婆"
玩完摩天轮...
我"不如我地去探下盈囖..."
伟"GO....GO...GO"发傻了...
NO.48
医院...
我"你带我去边啊?都五是吖盈的病房..."
伟"你跟我来啦..我又五会卖你猪仔遏"
我"......"做左距跟班添!
病房......
伟"峻少...威啦..医生都怕你大了!"
峻少"少少威甘囖!哈哈"
我"点解...距地.."
伟"只死仔囖...成日都偷偷地走过来T吖盈...D医生都怕左距大啊!
索性两个篇埋同一间病房啊!"
我"喔......佩服佩服..峻少果然对我地盈姐痴心一片"趁机笑下距地先!
伟"老婆啊..你T下有人面红啊..."
我"啊嫂做咩个面甘红啊!好热啊?"
峻"喂喂..米虾我老婆仔啊!"
我"哇...尼度冷气好冻啊!"
伟"就是囖..搞到我鸡皮都起晒!"
峻"你地两个羡慕还是妒忌啊"
伟"我使鬼妒忌你咩!大个老婆猪在!哈哈"
峻"吖嫂..距欺我"恢复了平时的搞笑本色!
我"你大个老婆在..距边敢下你啊!"
峻"哼...两个都是坏蛋...<国语>"
我/伟"哈哈...."
我"我地走啦..五好阻住人地两公婆拍拖仔啦!"
伟"好啦...我地又去拍拖仔"
我"啊盈记得好快D啊!!无人陪我行街仔好闷加!"
盈"苓...你五嬲我甘对吖伟?"
我"吓?你点对距啊?稳个肥婆奸过距啊?"我好鄙视甘望住吖伟...
伟"啊嫂..你米甘玩我啊...我无左个老婆好惨加!"扮到好可怜...
盈眼红红甘讲"多谢你地啊..."
我/伟"以前的事随距啦...88走囖..."
NO.49
第二日...班上....
男A"喂..你有无听讲过啊..今日来左个女仔啊..听讲是响LA翻来添加"
男B"五知索五索加呢?"
男C"索五索都无我地份加啦!!索索都未轮到我地索啦!"
男A"有个靓女来望下..有助视力增长架!"
我"你地好吵啊!死牛扒"
伟"你地再吵住我老婆训教我由尼度扔左你地落去"
我继续训我的觉....吖伟就响一边..眼金金望住我...!!
......铃.....上课铃响起...又是我起身的时候了...鬼叫我热爱学习咩!<几五知丑>
MISS"我地班有位新同学..是从LA翻来...关弥漫..你自己介绍下自己啦!!
关弥漫"大家好..我叫关弥漫..刚刚由LA翻来..你地可以叫我COCO..嘻"
男A"哇...笑得好甜啊.."
男B"我彼距电晕了!"
COCO"MISS..我可五可以坐刑伟风隔离啊?"对住MISS漏出距照牌笑容!!
就连MISS都逃不过距甘甜的笑容答应左....
我伶转后..霖住问啊伟点解会认识啊个COCO!!但见到吖伟个面中黑过包公..
周围好像弥漫了危险的信号..不祥不祥,...未等我问到出口..
啊个COCO已经行到埋来了!!
COCO"伟...嘻!!我地又见啦!"
伟"我五多想见你!!"
COCO"我知你五好意思讲出口皆.."
伟突然企起身...
伟"MISS!!我申请同柔水苓一起坐!!你敢五批你自己去交辞职信过我老豆啦!"
MISS面都黑晒..但又五可以拒绝...
COCO"我五准..!!"甜美的小美人突然变成恶婆娘!!
伟"MISS!!准定五准!"
MISS"准准准...你去拉!!等啊苓帮下你的成绩都好!!"
COCO"边个是柔水苓"?
个个突然之间望过晒尼边..对准我..无拉拉又关我事!!
NO.50
伟对住我打晒眼色...
我"有咩指教呢?"<极串...>
伟过来揽住我...隔离位COCO姐T到眼火都爆了...
COCO"你就是啊个咩咩咩苓啊?不外如事皆"
我"我不外如事好过你甘SOSO啊"
COCO"我咩SOSO..我叫COCO..何况我有前有后!"
我呕死...彼左个白眼过距啖下.....
伟"距几时到你话距啊!我警告你..你在乱讲野..小心我反面!"
COCO"你做咩帮住距皆!我是你未婚妻来加!"
未婚妻?...尼三个字好刺耳..我瞪大眼望住啊伟...
伟"我老婆是距...未婚妻?由头到尾都是你自己讲架咋!"
听到吖伟甘讲..我安心晒了...有点替吖COCO可怜...
我"算啦算拉...米吵啦!我要听课啊!"
COCO"你同我因住黎!!"<好恶死哇..."
不祥的预卲越来越强烈...吖伟中更加有种不安...
自己不禁望一望身边的吖苓...我虽然响度听课..
但后面对厉眼不断甘望过来...好似想将我撕开甘...
我台面突然有张纸递了过来...是吖伟递过来的...
距做咩五同我讲要写纸甘神秘呢?甘奇怪遏?!~~~
打开一T....
"老婆..我知道你肯定无心听课加了..是未想知道我
同啊件野做咩甘呢?尼件事我以后会讲你知!!到适当
的时候啊!!但你要信我..知道五吖?我对你是从一而
终..守身如玉加!!五好理啊只野讲咩你都五好信!!
记住!!我爱你!"
我望了一望吖伟...回了5个字过距"我信任..METOO"
我同伟同时望住对方笑了...会心的一笑..
但看在后边的那个人眼中就肯定好刺眼了
*滑块验证: