Ee23时尚网

登记注册
搜索
楼主: 繌咪

!|"["1生中最愛`'*{end}

見到呀LOK同YOYO兩個人,,
我:呀LOK同YOYO啵,,
龍:同佢地打招呼先,,
我:嗯嗯,,

之後我地就行左過去啦,,
我:喂喂,,令仔令女
YOYO:琪琪,,做咩係到既!?
我:冇丫,,行下之嘛,,
我:呀LOK,,你做咩吾同我講野丫!?(扮嬲)
LOK:冇丫,,有同你講野丫,,依家囉,,
龍:呀LOK..
LOK:呀龍,,同琪琪1齊去飲野丫,,我地好耐都冇聚下啦,,(笑,,好似以前禁樣)
龍:係囉,,兄弟黎咖嘛,,行囉(又見到呀龍笑啦,,佢地冇事嚕)
YOYO:好啦好啦,,1天光哂,,
我:係啵,,FD黎咖嘛,,
龍:知啦知啦,,
LOK:SORRY丫,,
龍:算啦,,我地兄弟黎既,,吾計較,,
我:人人聲聲話兄弟,,以後吾好禁啦,,
LOK:知啦,,琪琪開到聲,,我地1定吾會再嘈啦,,
我:咁咪好囉,,

跟住我地去左飲野,,望望下LEE到,,
諗番起好多野,,諗番起我都黎過LEE到咖,,
照樣係我啦,,YOYO,呀龍,呀LOK 4個人,,
果次係我見到DINO同呀婷係到出現,,
都幾吾開心咖,,不過我覺得依家我好似放低左禁樣,
又好似未完全放低哂,,我係鍾意呀龍咖,,
不過我吾知道我係咪仲鍾意DINO,,
我想全身而退丫,,我吾想再為DINO LEE個人留戀,,
我個心只係要有呀龍佢1個,,
之後我捉得佢好實好實,,吾想冇左佢
龍:做咩丫!?
我:(笑,,捉住呀龍)冇事丫,,
YOYO:你地吾好咁恩愛啦,,
我:係咩!?你同呀LOK點丫!?
LOK:又會講到我地兩個既,,我地咪係FD囉,,
YOYO:係囉係囉,,
龍:有冇禁簡單丫!?
我:係啵,,吾知你地兩個攪咩,,
之後我地1直咁傾,,下冊100句,,,
坐左好耐,,我就就走啦,,
LOK:去邊丫!?
我:不如去行下啦,,我要幫呀龍買西裝丫
LOK:下!?點解丫?
龍:我聽日開始係我DADDY果到番工丫,,
LOK:禁咪好囉,,做番份好工
我:我都係禁話,,哈哈
LOK:你隻死野丫,,對琪琪好D丫,,
龍:我會咖啦,,我對佢吾好,,佢都吾知會對我做咩咖,,
琪琪:係丫,,我會食左你咖

之後冇啦啦見到我1個吾想見到既人,,
果個人就係DINO啦,,
果陣佢同緊呀婷1齊,,
佢地係禁望住我,,我見到佢行緊過黎丫,,
好驚好驚,,吾知俾咩反應好!?
之後我決定要佢知道,,
我冇左佢都1樣禁開心,,我要俾扮到同呀龍好幸福!!!!
所以我捉到呀龍好實好實,,有講有笑,,
佢行到過黎啦,,
DINO:哈佬,,好耐冇見啦,,
LOK:係啵,,好耐冇見啦啵!!你同呀婷都幾好丫,,
我:係啵,,好好啵,,
DINO:琪琪,,LEE排點丫!?
我:幾好丫,,依家同呀龍1齊好幸福丫,,係咪丫!?
龍:又係既,,哈哈,,
DINO:禁咪好囉,,有人禁錫你,,

DINO俾我既感覺就係佢1D都吾在乎,,
攪到我個心好似隱隱作痛,,吾知點禁樣,,
但我又吾可以禁啵,,我依家愛既係呀龍,,
我同DINO既1段情結束左啦,,
所以我要完完全全放低佢,,要忘記有LEE個人既存在,,
DINO:算啦,,吾左你地啦,,
LOK:最好啦,,吾好掃我地興,,
婷:哈,,吾洗講到咁巴閉,,
YOYO:嘿,,係咖啦,,你又想嘈丫8婆,,
婷:吾好8婆前8婆後好啵!!!
DINO:算啦,,走啦,,
婷:老公,,我聽哂你既,,(錫DINO)

就係禁,,佢地就走左嚕,,
我覺得自己好傻好傻,,我明明係同呀龍感情好好,,
吾洗專登要做俾DINO睇啵,,
但係我吾服,,我吾想輸,,唉-0-
跟住我地去左1個公園坐,,
YOYO:岩岩條8婆幾串丫,,
LOK:見到DINO我幾想打柒佢丫,,
我:算啦,,當佢吾存在咪得囉,,
YOYO:係琪琪你至禁好姐!
我:(笑)
YOYO:琪琪,,陪我去1去廁所先丫!!
我:好,,

之後我同YOYO兩個就去左廁所啦,,
YOYO:琪琪,,我好開心丫LEE排,,
我:咩事丫!?
YOYO:呀LOK佢對我好左好多丫,,
我:點好先!?
YOYO:佢好似暗示叫我同佢1齊丫,,,
我:下!?禁咪好囉,,
YOYO:但我吾知係咪真咖!?
我:呀LOK好人黎咖,,見到你地禁樣我都開心丫,,
YOYO:係呢,,岩岩見到DINO實質你有冇覺得吾開心咖!?
我:我都吾知丫,,感覺怪怪地禁樣,,
YOYO:你仲鍾意佢丫!?
我:我吾知道丫,,我係鍾意呀龍咖,,但我又好似仲鍾意DINO禁樣
YOYO:你連你自己個心諗緊D乜都吾知,,,
我:係丫,,我岩岩扮同呀龍幸福,,係因為我想俾佢知道我依家好幸福
我:但我見到佢都好幸福,,好似自己輸左禁,,
YOYO:邊到有計輸咖!?
我:我吾服丫,,佢同呀婷可以禁幸福,,
YOYO:算啦,,人地幸福人地既事,,
YOYO:你依家都搵到個對你好既人啦,,,
我:禁又係,,佢對我真係好好咖,,
YOYO:知啦知啦,,吾洗周圍同人講啵,,
跟住我地就出番去搵呀龍同呀LOK啦,,
見到D野,,啞左,,佢地係到,,
見到佢地兩個係到打交,,,
我:呀...........(好大聲禁嗌)
YOYO:做咩事丫佢地!?
我:喂喂喂,,你地做咩丫!?(跑過去講)
YOYO:停手丫,,,

但係佢地都冇停手,,之後我就過去[左]止呀LOK,,
而YOYO就[左]止呀龍,,
好彩佢地停左手啦,,
我:做咩事打交丫!?(好惡禁鬧佢地)
龍:(冇出聲)
LOK:(都冇出聲)
我:我叫你地答我丫,,
YOYO:講啦,,有咩吾岩咪講到岩囉,,吾洗打交咖啵!!!

之後佢地兩個無啦啦係到笑,,
1直禁笑,,笑到跪左係到,,
龍:笑死我啦,,哈哈哈哈哈
LOK:真係好好笑,,我死啦,,(大笑)
我:做咩事姐你地!?
YOYO:係啵,,傻左丫!?打打下又笑
我:做咩丫!?
LOK:哈哈,,岩岩你同YOYO去左廁所,,我地話扮打交,,
LOK:等你地擔心下,,我地兩個都話YOYO 1定會[左]止呀龍,,
LOK:而你1定會[左]止我,,點知真係啵,,
我:點解丫!?
龍:咪就係因為你愛我,,YOYO又愛呀LOK,,所以你地都會[左]止另外1個,,
龍:吾俾自己鍾意既人受傷囉,,係咪呢!?
我:我冇你禁好氣丫,,嚇死我啦,,
YOYO:邊個出既鬼主意丫!?
LOK:(指住呀龍) 咪佢囉...吾關我事咖,,鬧佢啦,,
龍:仲話兄弟WO!?你隻死野丫,,
我:你地吾可以再禁啦,,
龍:知道,,
LOK:係啦,,,
我:哈哈,,YOYO,,你愛呀LOK!?
YOYO:咩WO!?
我:算啦,,認左佢啦,,
YOYO:(笑,,笑得好甜)
我:笑到禁樣,,姐係係啦,,
YOYO:吾好禁樣啦,,攪到我好尷尬丫,,
LOK:係囉,,吾好禁啦..
我:呀LOK,,你都鍾意YOYO既,,
LOK:你連我都玩埋,,(笑)
我:算啦,,你地既然你真心相愛,,就拍下拖囉,,
龍:係囉,,你地禁襯,,
LOK:吾好禁啦,,人地女仔黎咖
YOYO:係囉,,人地都冇話鍾意我,,
我:喂喂,,呀LOK,,人地等梗係話鍾意佢啵
LOK:(笑,,冇講野)
龍:講啦,,吾係怕醜丫!?
LOK:但,,,
YOYO:但乜姐,,我講到出口你都禁樣(好似好嬲)
LOK:我,,,
YOYO:算囉,,,
之後YOYO就跑走左嚕,,,
我:追啦,,(推佢)
LOK:得啦,,,,

跟住呀LOK就追住YOYO,,
離遠睇我見到佢捉住左YOYO隻手,,
之後YOYO佢喊,,
就係禁樣呀LOK就攬住左佢,,
我諗佢地已經係1對啦,,幾好丫,,哈哈,,
跟住佢地就手拖手番黎,,

我:嘿嘿,,你地隻手做咩丫?(玩佢地)
YOYO:拖手囉,,,吾得咩!?
我:做咩拖手丫!?
YOYO:吾話你知,,哈哈
LOK:依家我同YOYO正式拍拖啦,,得未!?
我:得,,當時得啦,,

我見到YOYO笑得好甜禁,,
我諗佢好開心丫,,
YOYO佢終於同到呀LOK 1齊,,
搵到自己真正既幸福,,
而我呢!?我既真正幸福係咪就係呀龍呢!?
之後我就同呀龍自己番屋企啦,,
行行下,,見到1間好令既蛋糕店,,
入面又有得飲coffee,,感覺好正丫,,
我深深俾LEE到吸引住,,

龍:做咩事丫!?
我:冇事丫,,
龍:入去食野囉,,
我:不過,,你鍾吾鍾意食咖!?
龍:冇所謂啦,,,
跟住我地就入左去坐啦,,
我突然好大聲禁嗌左1聲,,,
我:呀............
龍:做咩事丫!?
我:死啦死啦,,吾記得左買西裝俾你丫,,行啦,,去買啦,
龍:吾洗啦,,我地食野啦,,
我:但係,,,真係吾好意思丫,,我只係掛住理自己,又吾理你
龍:傻既,,你邊有吾理我丫!?
我:點解你對我禁好丫!?
龍:仲洗講,,快D叫野食啦..
我:哦,,

之後我去1度放蛋糕既廚櫃到,,
有好多好多蛋糕,,
士多啤梨蛋糕,,朱古力蛋糕,,芝士蛋糕,,
個個都好好味禁樣,,
最後我要左1個士多啤梨蛋糕,,
蛋糕送到黎果陣,,覺得好令,,
又吾捨得食WO,,
龍:食啦,,做乜吾食丫!?
我:件蛋糕咁令,,我吾係好捨得食丫,,
龍:傻豬黎咖,,你鍾意食既話,,我日日買俾你食都得啦,,
我:哈哈,,又好啵,,
龍:拿,,我餵你食啦,,
我:(俾呀龍餵我食)
龍:好冇味丫,,
我:突然間好感動,,我覺得好SWEET,,你令我諗番起我同我DADDY同媽咪,,
我:細細個,,我記得我生日果陣,,佢地就會買1個大蛋糕同我慶祝,,
我:佢地仲有餵埋我食,,就好似依家你咁樣啦,,
龍:禁以後你食蛋糕我都餵你好冇丫!?
我:好,,依家你係我唯1最親既人啦,,
我:依家媽咪死左,,DADDY佢吾要我,,
龍:你係咪掛住你媽咪丫!?
我:嗯,,(有少少吾開心,,因為提番起我既傷心事)
龍:我同你去拜下你媽咪丫,, 
我:遲D先啦,,等你番工穩定左,,之後你再陪我去丫,,
龍:嗯,,我聽日開始就要番工啦,,
我:你要俾心機D丫,,
龍:知道啦,,不過你會吾會吾慣丫!?自己1個人係屋企,,
我:1定吾會,,聽日你就知道,,哈哈
龍:神神秘秘禁樣,,
龍:你好鍾意食蛋糕咖!?
我:嗯,,仲好想試下整蛋糕添,,
龍:哈哈,,你咪試下囉,,
我:我吾識整咖,,有機會我想試下做老闆既感覺,,
龍:不如我幫你報名學整蛋糕丫,,我番工你又冇野做,,
我:(諗起要同呀龍1齊番工)吾好啦,,得閒先啦,,
龍:真係吾洗!?
我:係丫,,我遲D想果陣至報啦,,
龍:禁好啦,,
跟住食完之後我地就慢慢行番屋企啦,,
經過1個公園,,聽到好似有D叫聲,,
我諗應該係狗既叫聲黎咖,
之後我就周圍搵,,搵到1隻狗丫,,

我:呀龍,,你睇下,,
龍:點解LEE到有隻狗BB既!?
我:佢好慘丫,,1定係人地吾要佢丫,,
龍:你係咪鍾意佢丫!?
我:(用力點頭)
龍:禁我地不如養佢丫,,好冇丫!?
我:咩你肯咩!?好野,,
龍:你鍾意既話,,冇所謂啦,,
我:多謝你丫,,(之後我KISS左佢1啖,,佢又KISS番我)
之後行行下番屋企,,落大雨丫,,
我:死啦,,落雨,,跑番去啦,,
龍:小心D丫,,好滑咖地下,,
我:吾得丫,,狗狗佢好似好凍丫,,
龍:琪琪,,係到等我1陣先丫,,吾好走開
我:你去邊到丫!?
龍:我跑番屋企拎[姐]丫,,你等等我啦..
我:下!?禁你咪濕哂!?
龍:吾緊要啦,,你等我丫,,
我:喂,,(我叫住佢,,不過佢走左嚕)

我只好係到等呀龍,,果陣好感動咖,,
落禁大雨,,佢都可以為左我淋濕哂,,
我睇住狗狗,,佢好似好辛苦,,
攪到我好心痛添,,
冇耐,,呀龍佢跑番黎啦,,
龍:凍吾凍丫!?
我:傻啦,,你好似仲凍,,
龍:拿(俾左條毛巾我),,抺下塊面先啦,,
我:(幫呀龍抺面)
龍:吾洗啦,,
我:狗狗佢好凍丫,,(之後我用毛巾包住佢)
龍:傻豬,,自己包住啦,,你凍啦,,
我:得啦,,行啦,,

跟住呀龍開把[姐]姐住我,,
我:呀龍,,你濕哂啦(因為呀龍佢掛住[姐]我)
龍:吾緊要啦,,最緊要係你丫,,
我:傻佬,,(好幸福丫,,但係我好似對佢吾係禁好)
跟住我地番到屋企啦,,鬆左1口氣,,
我:你睇下你,,濕哂啦,,
龍:吾緊要啦,,
我:成日都只係為我著想,,又吾諗下自己啵,,
龍:我有責任照顧你咖,,
我:吾好對我禁好啦,,攪到我好似對你好差禁樣,,
龍:咩你想我對你吾好咩!?如果我對你吾好,,你吾要我禁我點算丫!?
我:對住你都吾知好嬲定好笑丫,,
龍:好啦好啦,,去沖涼先啦,,
我:吾得,,你沖先丫,,
龍:吾得丫,,你冷親咖,,
我:吾會咖,,你好似仲濕過我,,
龍:得啦得啦(推我入去廁所)
入到廁所,,我不知不覺笑起上黎,,
仲係由心入面笑出黎,,好開心丫,,
呀龍佢同DINO吾同,,呀龍佢永遠只係識得為我著想,,
咩事都擺我係第1,,而DINO佢就可以掉低我吾理,,
同呀龍1齊好有安全感,,我鍾意呀龍,,
但點解今日見到DINO會禁樣呢!?
我覺得自己好衰,,
鍾意呀龍又好似仲有少少鍾意DINO,,
唉-0-幾時至可以真真正正放低佢呢!?

龍:沖完未丫!?傻豬,,
我:得啦得啦,,著緊衫,,
龍:快D出黎飲杯熱野丫,,我沖左俾你飲丫,,
我:好啦,,出黎啦,,
出到黎就飲野啦,,好溫丫,,
我:你飲左未丫!?
龍:我,,吾洗啦,,
我:點得咖!?
龍:得啦,,你飲啦,,
我:吾得,,我沖俾你飲啦,,
龍:屋企最後果D熱飲俾你飲左啦,,
我:下!?禁你又吾飲既!?
龍:你要飲丫嗎,,
我:但係...
龍:傻豬黎既,,我同你邊到有得計咖!?
我:多謝你丫,,
之後呀龍佢去左沖涼啦,,
我就係到同狗狗佢抺身,,狗狗佢濕得好勁丫,,
攪到我鬼禁擔心,,
呀龍出左黎之後,,
龍:你隻狗狗點丫!?
我:佢好似病病地丫,,好慘丫
龍:好啦,,幫佢沖個熱水涼先啦,,
我:我吾識咖啵,,
龍:我識咖,,
我:點解既!?
龍:因為我以前條女又有養狗既,,
我:(突然之間我吾知應該俾咩反應佢,,所以我冇出聲)
龍:琪琪,,SORRY丫,,我吾應該講第2個女仔D野,,
我:其實你同我1齊,,係咪因為我似你未婚妻丫!?
龍:琪琪,,我同你1齊係因為我真係鍾意你咖,,吾關我未婚妻事,,
龍:依家你至係我未婚妻,,知吾知!?
我:其實我都應該要信任你多D既,,你對我禁好,,我仲要禁樣,,
龍:算啦,,你做錯咩我都會原諒你咖,,只要你吾好離開我,,
我:哈哈,,吾好講啦,,我地幫狗狗沖涼啦,,凍死佢丫,,
跟住我地就同狗狗入左廁所,,
見到呀龍幫狗狗佢沖涼好細心丫,,
而我就乜都吾識做,,只係識得食同玩,
好失敗,不過好彩有個咁好既男仔照顧我,
點解我會禁幸福!?
龍:傻婆,,諗緊咩丫!?
我:諗緊你囉,,
龍:做咩諗我丫!?
我:哈哈,,吾話你知,
龍:你曳啦,,
我:我想知道,,你鍾意我D咩丫!?以你既條件1定有好多女仔鍾意,
龍:我第1眼見到你就鍾意你,我鍾意你既任性,鍾意你既野蠻,鍾意你既霸道,好多好多
我:龍生,,你係咪暗串我先!?你講緊我D缺點啵,
龍:我就係鍾意你既缺點,
我:好啦,禁我以後就野蠻D,霸道D,任性D,好冇!?
龍:禁又吾好,哈哈,講下笑之嘛,
我:魚,呃人,,我真係想知道你鍾意我D咩丫!?
龍:吾講你知,
我:哄下人都吾得既,女仔係禁咖啦,
龍:真係禁想知!?
我:吾講就算啦(扮吾好嬲)
龍:好啦,我講啦,其實我鍾意你夠可愛,鍾意你個人夠直,有咩開心吾開心都講
龍:仲有1吾開心就大喊1場,真係好可愛咖,
我:真係禁樣!?
龍:係丫,吾講啦,專心幫狗狗沖涼,
我:哈哈,,你估狗狗佢幾歲呀拿!?
龍:傻妹,狗狗佢禁細隻,我諗出世吾夠1個禮拜咋,
我:佢真係好可憐丫,禁可愛人地禁吾要佢
龍:LEE個世界係禁咖啦,好彩仲有我地LEE D好心人咋,
我:哈哈,其實我由細到大都冇養過狗咖,我成日都好想養,
我:因為我覺得有隻狗仔陪下自己,冇禁寂寞,
我:好彩依家我有你,有狗狗,我真係太幸福,太幸運,
我:我以後吾洗再禁寂寞啦,
講完之後,呀龍佢1句說話都冇講到,
只係同我微笑,雖然佢係咩都冇講,
但佢心入面諗咩我知道咖,
我知道佢係愛我,佢永遠都吾會離開我,
佢吾會玩我,好多好多,
就算佢微笑1下我已經心滿意足,
因為我知道我以後身邊都會有呀龍守護住我,
有佢事事保護,
跟住我地幫狗狗沖完涼就抱左狗狗出去房啦,,
幫狗狗吹下佢D毛,,
我:你估狗狗係狗仔定女仔拿!?
龍:你睇下咪知囉,,
我:(之後我跪低睇狗狗私處)哈哈,,我睇到啦,,
龍:男定女丫!?
我:狗狗係男仔黎咖,,(之後狗狗佢用[利]LAM我)
龍:你曳曳啦,,你睇狗狗既私處,,佢不滿LAM你丫,,
我:哈哈,,依家同狗狗FD啦,,
龍:好啦,,吹完啦,,俾狗狗訓覺啦,,
我:吾得,,仲未幫佢改名咖啵,,
龍:改名!?係啵,,
我:不如叫做龍龍丫,,,(笑)
龍:你姐係話我係隻狗姐!?(無奈)
我:吾鍾意丫!?我覺得幾好丫,,
龍:不如叫琪琪丫,,
我:吾得,,佢係男仔黎咖,, 
龍:咩男仔1定要改番男仔名咩!?
我:係丫,,等我諗諗先,,
龍:我諗到啦,,叫做BB啦,,
我:係啵,,好得意既名丫,,
我:(望住狗仔)以後你就叫做BB啦,,BB,,

之後狗仔佢係到LOOK地,,好似好開心咁樣,,
我:死啦,,聽日狗仔邊個睇住丫!?
龍:你囉,,(因為呀龍吾知我又番工)
我:我驚我睇吾黎啵,,(搵藉口)
龍:得咖啦,,BB佢禁聽你話,,吾會咬你咪得囉,,
我:哈哈,,禁又係(苦笑)
龍:好啦,,我聽日番工啦,,早D訓啦,,
我:YES SIR,,
跟住1訓我地就訓到鬧鍾響啦,,
BB係我旁邊LAM我,,
我:BB係左身啦!?(攬住BB)
我:呀龍起身啦,,你要番工啦,,
龍:得啦(吾想起身)
我:懶人,,BB都起左身啦,,
龍:知道啦,,(起左身)
我:好啦,,你刷牙洗面啦,,我煮早餐,,
龍:吾洗食早餐啦,,第1日番公司早D番去,,
我:好啦,,

過左30分鍾之後,,
龍:攪掂啦,,老婆,,
我:邊個你老婆丫!?吾知醜,,
龍:哈哈,,叫我丫,,老公
我:點解WO?我吾鍾意丫,
龍:魚,又吾叫WO,(好似1個細佬仔,好得意)
我:好啦,我既靚仔有型老公,得未丫!?
龍:哈哈,禁就差吾多啦,
我:快D換衫啦,
龍:我要你幫我換,
我:我幫你換!?禁我咪睇到你個小弟弟,(奸笑)
龍:哈哈,有咩所謂WO?我地都係兩公婆啦,遲早有性生活咖啦,
我:哈哈,你話咋,

跟住我就入房幫佢換衫,
除衫,除[富],係除[富]果陣我突然間好驚,
因為我感覺到呀龍佢扯緊旗,
令我諗番起DINO同我既第1次,

龍:我小弟弟佢話好想要丫,,(奸笑)
我:要咩丫!?
龍:要你囉,得吾得丫!?
我:要我!?我不嬲都係你咖啦,
龍:真係得!?
我:但係,你要番工啵,
龍:吾緊要啦,我要你丫,

跟住呀龍佢推左我落床,
幫我除衫,呀龍佢吾同DINO,
DINO佢好心急咖,死呀龍佢就好溫柔,
龍:我真係要入黎咖啵,,(將佢既小弟弟入去我小妹妹到)
我:再嘈既話,我吾俾你咖啦,
龍:禁又吾好,哈哈哈哈,
龍:(入左黎之後)你好正丫,
我:你好喊濕丫,
龍:男人係禁咖啦,
我:(攬住佢吾放)
龍:我愛你,
我:我都好愛你,你攪左我啦,吾准吾要我,
龍:就算有冇攪你,我都1定成世跟住你,1定吾會吾要你咖
我:有你我真係幸福丫,
龍:不如我今日吾好番工囉,
我:吾得,你媽咪會鬧我咖,
龍:但係我想陪你啵,
我:得啦我啦,我自己1個人得咖啦,
龍:真係得!?
我:係丫,
龍:好啦好啦,,我出門口啦,
我:我啦,

之後呀龍就出左門口啦,
我就好快好快咁換衫都出門口,
我:BB,你今日要自己係屋企啦,我擺D野食係到啦,
BB:(同我玩)
我:好啦,我要走啦,BYE

跟住我就出左門口啦,
之後電話響啦,係YOYO
YOYO:係邊丫!?
我:番工丫,
YOYO:係有工番啦!?
我:我同呀龍1齊番工,
YOYO:禁咪好囉,係丫,我退左學啦,
YOYO:你都冇番學啦,我1個人好悶丫,
我:禁你做咩丫!?
YOYO:做蛋糕鋪囉,買蛋糕,
我:禁咪好囉,呀LOK呢!?
YOYO:佢番左工丫,
我:哦,,
YOYO:好啦,,吾[左]你啦,
我:OK,得閒搵我啦,
YOYO:BYE,

跟住我好快禁去搭車番工啦,,
因為就黎遲到丫,
哈哈,諗起都開心丫,
可以1呀龍1齊番工,日見夜見,
冇耐,,我去到呀龍DADDY間公司到啦,,
自己都係到嘩左1聲,,因為樓高有成十幾層,,
真係好大規模丫,,
之後搭[車立]果陣,先知道吾記得左要去幾多樓,
不過好彩[車立]入面有好多人,
個個都好似好友善咁,同我點頭
我:請問,我新黎咖,我想問下老闆會係邊層咖,
女:老闆,你搵佢咩事丫!?
我:佢叫我今日番工,但係我都吾知我做咩!?
女:哦,我叫做FINO,我係老闆個秘書,我同你去搵佢丫,
我:吾該哂丫,

之後出[車立]啦,
FINO:係呢,你叫咩名丫!?
我:我叫做王安琪,你可以叫我做琪琪咖,
FINO:琪琪,幾好聽丫,以後多多指教丫,
我:係呢,FINO,我想問下LEE間公司係做咩咖!?
FINO:下!?你吾知咖,LEE到係做廣告咖,好出名咖啵,,
我:哈哈,我真係吾知咖,
FINO:到啦,

之後FINO佢就同我1齊入去,
FINO:施生(呀龍姓施既,)有位小姐搵你
龍爸:琪琪,黎左啦,
我:係丫,,世伯,
龍爸:FINO,你可以出番去做野啦,
FINO:OK,
我:世伯,我有咩做丫!?
龍爸:你想吾想同呀龍佢1齊做丫!?
我:可以咩!?
龍爸:當然可以啦,,呀龍佢人事部咖,
我:好丫,多謝世伯,
龍爸:真係多謝你丫,幫我叫番呀龍番黎做,
我:吾洗客氣,
龍爸:好啦,我叫FINO同你去搵呀龍丫,
我:吾該哂,
之後FION佢入到黎,,
龍爸:FION,幫我帶琪琪去施生到丫,,
FION:施生!?咩施生番左黎咩!?
龍爸:係丫,,幫我帶佢去丫,
FION:OK,
跟住FION就帶我去呀龍到啦,
FINO:哈哈,你第1日係到番工,有冇吾慣丫!?
我:少少啦,LEE到好似同我格格不入(我著住牛仔[富],人地就著西裝)
FION:我得閒同你1齊去SHOPPING囉,
我:好丫,真係好丫你,可以同你做FD,我以後吾洗禁悶啦,
FION:我都係啦,係丫,施生佢係12樓咖,你記住喇啵,
我:吾該哂,係呢,你做咩咖!?
FION:我係LEE到幫老闆做秘書囉,老闆要開會我就幫佢安排下囉,
我:嘩,好辛苦姐,
FION:吾係咖,我依家吾辛苦咖啦,其他人仲慘丫,
FION:佢地成日要周圍去咖,有時做野做到好夜都未走得咖,
我:嘩,禁我咪好慘!?
FION:你點會姐,你都老闆佢禁熟,佢好似好錫你咁,
FION:好啦,我幫你入去同施生(呀龍)講丫,你係到等1等我,

之後FION佢就開門啦,
跟住又同埋呀龍入房啦,
我:我係邊到坐丫!?
龍:同我1齊坐囉,
我:下!?得1張凳咋啵,
龍:坐係我大[比]到囉,(抱住左我)
我:吾得丫,
龍:禁我俾你坐囉,我企係到,哈哈
我:我係秘書黎咋,你吾好當我係你條女啦,
龍:吾得,你係我女皇,
我:你傻既,
龍:你坐啦,(叫我住係佢張凳到)
我:吾得,
龍:去啦(推左我去)
我:(好無奈禁坐左係到)
之後有人敲門,,係JOJO
JOJO:施生,有野簽丫,
龍:得啦,放係到先啦(吾耐煩)
JOJO:吾得丫,LEE份野要即刻簽,
龍:你係咪連我既說話都吾聽丫,
我:呀龍,簽啦,
龍:好啦,女皇叫我簽就簽啦,

之後JOJO無啦啦啤住我,
龍:你隻眼做咩丫!?(好惡禁問JOJO)
JOJO:哈,我知道啦,,你就係為左佢同我散丫!?
龍:我想你依家要清楚,我鍾意既係佢吾係你囉,
JOJO:OK,,8婆,你睇住黎丫,
龍:你乜丫!?你至係8婆,
我:(好無奈)算啦,呀龍,
龍:出番去啦,我俾面琪琪咋,

之後JOJO好吾据出左去,
聽到JOJO講D野,,
先知道原來呀龍係佢以前既男朋友,
終於忍吾住想問呀龍係咩1回事,,
但點知呀龍比我早1步講野先,,

龍:琪琪,其實,JOJO係我以前條女,,
我:我岩岩聽到啦,做咩丫!?
龍:我之前冇同你講,SORRY,
我:傻既,今日我至第1日黎番工,你都係依家同我講,好好咖啦,
龍:你吾會嬲我咩!?
我:吾會,我知道每1個人都有過去既,我有我既過去,你都係1樣,
龍:但係,
我:算啦,以後有咩同我講就得咖啦,,
龍:有你LEE個老婆真係開心丫,我愛你(想錫埋黎)
我:講左幾多次,吾可以禁丫,
龍:好啦好啦,

之後有人敲門,,
龍:都話吾好煩我囉,有咩1陣至講(同緊門口個人講,但呀龍都吾知係邊個黎既)
點知出面個人入左黎,,係呀龍DADDY媽咪
爸:你個衰仔丫,DADDY都吾可以入黎丫!?
龍:DADDY媽咪!?做咩事丫!?
爸:冇丫,1齊去食晏丫,同埋琪琪1齊去丫,,
我:好丫,,
龍:吾得,聽日先啦,
爸:你去邊到丫!?
龍:你要同琪琪去1個地方丫,我要晏少少番
爸:好啦,今日琪琪第1日番工,,俾你地晏少少番啦,
龍:好啦,吾講啦,1陣我會早D番黎咖啦,,

之後呀龍就拉左我出去囉,
吾知佢會同我去邊呢!?
當呀龍拉到我去公司樓下果陣,,
我:呀龍,去邊到丫!?
龍:吾話你知,1陣咪知道囉,
我:去邊姐!?

之後呀龍截左架的士,,
佢同個司機講左1個地方,,
LEE個地方似曾相識,,
我知道啦,,係呀龍屋企丫,,

我:呀龍丫,番屋企做咩姐!?依家番工丫,,吾係玩丫,,
龍:你吾記得帶1樣好重要既野丫,,
我:取左我個人之外,,有咩重要野丫!?同埋洗吾洗即刻番黎拎丫!?
龍:魚,,你禁衰咖,你吾記得帶佢出黎,依家仲講埋D風涼話,,
我:咩黎咖!?
龍:番到屋企你就知道啦,司機吾該開快D丫,,
我:如果果樣野對我係吾重要,我殺左你丫,
龍:得啦得啦,
跟住我地好快就番到屋企啦,
我:帶咩丫!?拎完走啦,我地吾可以掛住玩咖,
龍:你睇下,
我:我睇下咩姐!?
龍:你曳曳啦,吾帶BB出黎,,佢1個係屋企好寂寞咖,
我:下!?BB?
龍:係丫,佢吾重要咩!?
我:好好好重要,同你1樣,
龍:你姐係當我係隻狗姐,
我:哈哈,我冇講過,
龍:行啦,番公司(抱住左BB)
我:番公司同埋BB 1齊去!?
龍:係丫,吾得咩!?
我:但係公司係做野既地方,吾得咖,
龍:我話得就得啦,不過你要睇住佢啵,
我:真係得!?好野,我地1陣要落7-11買牛奶俾BB丫,,
龍:得啦,行啦,
跟住我地去左7-11,,
我:你快D去買牛奶啦,,
龍:你又吾買!?
我:你見吾見到我抱住BB丫!?
龍:是但啦,俾面BB我至去買咋,,
我:我都好餓丫,,嗚嗚
龍:好啦,買完野同你去食野丫,
我:但係我地趕時間番公司啵,
龍:吾緊要啦,
我:禁去邊食丫!?
龍:去,,去食海鮮丫,
我:下!?禁咪好耐囉,
龍:同你食野1定要食最好既,,
我:吾洗啦,同你1齊食咩都開心咖,不如我地,,
龍:做咩丫!?
我:係到食囉,
龍:7-11?
我:嗯,你話既,長伴我地成長既,,幾好丫,,
龍:你介吾介意咖!?
我:吾介意,,我同你第1次識都係7-11食野啦,幾開心丫,
龍:真係幾開心下咖啵,好懷念以前,但我更加珍惜依家既1切,,
我:如果我冇識過你,你話依家點呢!?
龍:吾知啵,可能你自己1直寂寞落去囉,
龍:而我就仲同緊JOJO 1齊拍拖,,
我:你同佢拍左拖幾耐丫!?
龍:3年幾啦,,
我:你為左我放棄佢!?
龍:明知故問,
我:1 D吾捨得都冇!?
龍:冇,但我同佢分手果陣佢喊到死,不過我冇心軟,因為我知道我係愛你,
我:唉,依家麻煩啦,佢1定憎死我丫,
龍:我會保護你咖,哈哈,冇人會蝦你,
我:有咖,果個人咪就係你囉,你成日都蝦我,
龍:你知道咖,我係最錫你咖,
我:1世都係!?
龍:等我地事業穩定左,我會同你結婚,
我:下!?
龍:下乜姐!?吾鍾意!?
我:吾係,只不過,我實在太開心啦,因為冇人同我禁講過,(攬住呀龍)
龍:傻瓜,我係真心愛你咖嗎,
我:我都係(其實LEE句假假地,因為我吾知係咪全心鍾意呀龍,但LEE 1刻我真係最我佢)
龍:哈哈,可知點解同你1齊有1種感覺,
我:咩感覺丫!?
龍:我覺得我好似變左第2個人,以前係吾會禁咖,
我:點丫!?
龍:就係我愛你多過愛我自己,
我:下!?(有D驚訝,呀龍會禁講)
龍:我以前同JOJO 1齊吾會咖,我每個禮拜好少同佢見面,除左公司之外,
龍:同埋我吾會係公司同佢攬攬錫錫,因為我覺得禁樣吾好既,,
龍:但我同你1齊就會禁樣,我見到你就會控制吾到自己,吾同哂,
我:哈哈哈哈,,
龍:你笑咩丫!?
我:我覺得你講得好假,你哄我之嘛,,
龍:真咖,咩都吾再重要,你最重要,
我:吾好講禁多野啦,,我地要番公司咖啦,
龍:下!?禁快!?
我:吾係你想點丫!?
龍:不如我地,,
我:我地咩丫!?
龍:你睇下BB佢先啦,
我:做咩丫!?BB冇野丫,,
龍:仲話冇野,睇下佢幾吾開心,
我:有咩!?
龍:有丫,
我:禁你想點!?
龍:我地不如同BB散下步至番公司囉,(奸笑)
我:得吾得丫!?我地遲到喇啵,,
龍:得啦,今日公司都冇乜野做,,
我:好啦好啦,不過1陣間咋,,1陣你DADDY鬧我你就死,,
龍:佢吾會鬧你咖,佢好錫你咖,你知吾知丫!?
我:哈哈,我至冇你禁好氣丫,
跟住我地去左1個公園仔,放左BB落地行,
佢行得好開心丫,呀龍又玩得好開心,
呀龍係禁追住BB,好得意,

我:吾好玩禁顛丫,
龍:你都1齊玩啦,
我:你吾好禁白痴啦,
龍:你至白痴,,
我:我!?(諗左1陣)係咖啦,,我好白痴咖,鍾意埋你LEE D傻仔,
龍:哈哈哈哈,你吾知姐,不知幾多人鍾意我丫,
我:有幾多丫!?
龍:有JOJO囉,人地不知對我幾好丫,

聽到呀龍講LEE句,,個心突然痛左1痛,,
我吾鍾意佢係我面前提第2個女人,
果個女人仲係我好吾鍾意既,
[過左1陣]

龍:琪琪,你做咩事丫!?
我:冇事(少少吾開心啦,吾知呀龍佢會吾會知呢!?)
龍:係咪因為我提起JOJO攪到你吾開心丫!?
我:(冇出聲,,我知道如果我話係又驚呀龍話我小器,但如果話吾係自己又講大話啵)
龍:老婆仔,SORRY丫,,
我:冇事丫,(扮哂野)
龍:冇事就好啦,
我:禁好啦,我地番公司啦,(走左)
龍:你吾理BB佢啦,
我:係啵,吾記得左添,
龍:下次我吾提你咖啦,等你留低左BB,
我:哈哈,我下次1定記得啦,

[之後我地搭車番公司]

我:其實我想知道多D你既事,
龍:想知道咩丫!?
我:你以前D野丫,
龍:我!?
我:係丫,例如你D女丫,你地做咩事分手丫,果D囉.
龍:哈哈,做咩丫!?查我丫!?
我:吾係丫,我想了解你多D丫,
龍:吾,其實我拍過3次拖咋,,(講得好細聲)
我:下!?禁少?禁同邊個丫!?
龍:第1個初戀情人,佢叫做呀喬,
我:佢同你拍左幾多年拖丫!?
龍:足足9年,但係佢,,
*滑块验证: