Ee23时尚网

登记注册
搜索
楼主: 繌咪

[轉;真人真事]*\█|`我♥你,`愛得不夠深嗎*!* 100集 【完】

睇睇先
ch.61

我望下佢`見到一個好陌生既樣``旦系認得佢系鐘樓果邊有D FD系到等倒數` = 口="
佢:你跌左銀包`
我:.......
佢:你跌左銀包牙``(拎比我-0-)
我:哦..吾該!!
佢:你下次小心D..吾系個個刀好似我咁好人``
我:嗯 !
佢:你想跳海!?
我:關你咩事!?你去倒數NA`
佢:你又知既!?`
我:我依家同你好熟咩?!講咁多野*
佢:=V="做個FD吾得牙!?
我:我吾系個咁隨便既人 !
佢:你做乜目無表情牙!?? 個個出黎玩刀好開心GA播 *
我:冇牙`*
佢:我叫牙LAM * 你呢!?
我:牙嘉 !
LAM:一齊過黎玩牙!?
我:吾NA`你地玩NA **
LAM:吾駛怕羞喎 * 我吾系TB黎GA =0 =``"
我:吾系驚呢樣野牙``你地玩NA`
LAN:一齊NA``(拉住我)
我:吾牙``(同佢鬥力)你吾駛咁熱情牙``
我:救我`我吾想去玩牙``(想喊了-.-)
LAM:(放左手)算NA`S0R牙 =VVVV="
我:..吾緊要``
LAM:你好似有心事咁GA!?
我:冇牙`你玩NA`拜拜`(想走)
LAM:比你電話我牙`得閒搵你出黎玩`
我:96XX43XX!(走左)
我走左 .. 就喊左出黎NA .. T^T`岩岩比佢捉到隻手好痛-0-
跟住行行下``又諗起牙希 .. T^T 行行下``撞到個人-V-"
我:S0R`
??:@@ 牙妹**
我:(望下佢)牙哥 .. (我既親大哥 .. 叫牙宗=V=)
宗:你做乜野牙自己一個系到行行下`
我:冇牙`岩岩..同人失散左``
宗:我地好耐冇見NA喎 !
我:你咁忙`你刀吾記得我NA`N年你刀冇返屋企 *
宗:冇D咁既事 !!
我:你話冇米冇NA`不過你返去睇下牙爸NA`佢好掛住你`
宗:吾牙`我LUN想比佢鬧 !
我:佢始終刀系你牙爸 !
宗:咁又點!?佢成日刀鬧我 * 佢吾煩我刀厭`
我:唉``你中意NA`
宗:上我屋企睇下牙`哈 *
我:你屋企系邊!?
宗:就呢邊`上黎NA``
我:咁多人系到-.-``
宗:佢地系到等我=V="
我:你條女啤住我`
宗:DIU`上埋黎囉你`=V=
之後果條女一齊上埋去我牙哥個屋到 * =VVVV=" 吾明我牙哥做乜有 $$ 買屋``
我:做乜你會有錢!?
哥:牙爸比既``
我:=.=``` 對你幾好牙`
哥:好多年前比既`我草埋`
我:哦`
跟住上左牙哥屋企個天台到``(因為佢住最高..所以個天台系送埋GA XD) 電話響 =VVVVV=系寶`
我:做乜事牙`
寶:你系邊牙!?
我:街 !
寶:街咁靜既!?
我:系屋企先岩`
寶:咁快返左屋企`
我:系我牙哥屋企`
寶:佢十年刀吾出現一次..依家你居然系佢屋企`
我:系牙`打黎做乜牙!?
寶:冇牙`問下你系邊JA`
我:哦`咁你知道NA`可以收線未!?
寶:吾好咁NA-_____-我好耐冇見過宗哥哥``我想見下佢牙``=)
我:咁你上黎囉``=V=
寶:系邊牙`
我:XX花園!
寶:邊到黎GA=.=
我:你飛的同佢講NA``
寶:哦`拜`(CUT我-0-)
收完線之後 ** 先諗起 .. 牙希同佢地一齊 -__________-"諗住打比寶寶叫佢地吾好黎``旦系佢吾聽我電話``

續 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ch.62

打打下電話 ** 佢地仲上埋黎 .\__________/.""上左黎天台*
見到牙希``好想打扁佢-VVVVV-
寶:宗哥哥 ..=))好耐冇見牙``
宗:系牙`我地好耐冇見`*
寶:=V="做乜有錢買樓!?
宗:老豆之前比既!
寶:呢個..你條女!?
宗:系牙系牙``
我:牙嫂-0-
宗:佢叫做牙雪-.-`
我:牙嫂.\_______/."
宗:-0-吾系牙嫂!
我:我中意``牙嫂牙嫂*
宗:=0=`寶寶身邊兩位猛男系邊個!?
寶:令仔果個系我條仔`叫牙龍`醜果個系你好妹妹條仔`叫牙希-0-
我:請分清楚*呢到冇我條仔!
希:牙..你........
宗:你系牙龍!?(問牙希-0-)
希:我系牙希``
宗:-.-`又話牙龍令仔D``牙希醜D`
寶:嘩`-0-宗哥``你吾系咁牙!?
我:其實..你地無吾無聊D ?!
雪:米系囉``入返屋囉!?呢到凍牙`
我:牙嫂把聲好好聽 =))
宗:你把聲仲好聽``入去喇咁多野講 *(推我.\"/.)
入左屋之後 * 我刀冇乜點出聲 -VVVVV-""個死人希超煩-0-``*
跟住牙哥叫我地系到過一晚夜 .. T^T **
我:下..
宗:做乜牙!?好吾願望咩依家!?
我:吾系`旦系我.....
寶:一於咁話``系到訓NA``我要同牙龍一齊訓-33333-
我:咁我呢!?
宗:HMM..你.......
寶:你同牙希囉`你仲可以同邊個!?
我:你.....
宗:就咁決定``早抖` 呢兩間房你自己分`我地分嚕``
我:.....這點字眼不能出現!`(是但入左間屋-0-)
我入左房就即系上左張床訓教*我吾想見到牙希.\/.""因為我仲未嬲完 xDD
話口未完 .. 佢就入左黎..仲想上黎同我訓埋一齊.\______________/."
我:喂`你落返去
希:下..你要我訓落地下!?
我:吾系咩牙?!!我吾要同你訓喎`
希:仲因為頭先既事嬲牙!?(想攬我.\/.)
我:你行開NA*`(極力掙扎=V=)
希:做乜姐!
我:吾想比你攬囉`做乜牙 `?!你落地下訓牙``(踢佢落去)
希:=V=`
就系咁``我高床暖枕咁訓著左``牙希就系地下到訓 XDDDD只系得一張好薄既被*
因為當時我系張床到[COM]住被..吾知真系好凍NA`` 就趕左牙希落地下訓``
點知第二朝早既時時候-VVVVVVVVV-...

續 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ch.63

到第2朝既時候..我諗住落床``點知吾小心踩住佢個肚=33333="
希:哇`你冇野牙!?踩我個肚 !!-0-(坐左系地下)
我:吾知道你系到..S0R`
希:吾知!?你趕我落黎..你話你吾知!?咳咳..
我:...=V="訓到咁..點記得JA``你做乜咳?
希:多得..咳 ...你``咳咳`
我:關我LUN事-.-
希:吾系你趕我``踢我`踩我`我吾會咳``
我:(用隻手摸佢額頭)你系米發燒牙!?
希:...吾知`好頭痛`
我:去睇E生NA``
希:吾睇`
我:你系米咁牙你` 系我搞到你咁`你又吾睇``我會內疚牙`快D喇`(拉起佢)
希:好支力牙`吾想落`
我:吾好咁NA``咁吾落..點睇E生..吾睇E生..點會好!?
希:除非你元諒我喇`我就同你落`
我:兩樣事刀冇關系既``快D企起身``(死拉佢-0-)
希:吾元諒我就吾落..咳咳咳``(專燈咳大聲D=V=)
我:.........咁你去死``
希:咳咳咳``(咳得好大聲-0-)
我:.......
希:咳咳咳咳咳-V-
我:好喇好喇`吾好再咳`再咳你喉嚨爆喇`-.-快D落去睇`
希:元諒我就落``
我:元左喇``快D刷牙`
希:吾好[夫]顯我`
我:冇牙``元諒左NA`我刀冇嬲你``咁得未!?快D刷牙`
希:好`既然你落左命令``咁我就去刷牙*
佢去左刷牙``我就坐左系廳到``自己一丁友呆系到 =))))依家11點幾`旦系佢地個個刀?蠐o=0="
我:唉 !!
希:做乜咁感慨牙!?(系後面攬住我-V-)
我:吾好玩NA``刷完牙落去``
之後落左去睇E生``*E生話佢感冒``因為佢琴晚凍左成晚 -0-""
加上佢又有鼻敏感播 ** 所以搞成咁嚴重!!!!
我:系米衰呢``搞到咁嚴重既感冒`
希:刀系你趕我落床-.-`
我:是但喇``反正你就系病得好勁`
希:=V="
我:你要食白粥`你仲未退燒`!
希:是LUN旦``=0=
我:快D上返去食粥食藥``
希:邊有粥?!
我:我煲嘛 -0-`
希:食得吾食得咖!?
我:吾食得咁你食屎囉-________-"
希:我寧願食你既粥喇咁``=0=
我:=V="你既思想好白痴`
希:吹波!?
我笑左下``就行得好快咁走返上牙哥屋企到``佢地仲?蠐o吾該.\________/."
點解可以咁好訓 -0-``牙希就坐系到等我D粥..等到訓左 **
到食得果陣``仲訓緊`` XDDDD佢又發開口夢``
希:溫嘉X ...!!!吾好..走`
希:好掛住~
我:大冬瓜-VVVVVV-"(系佢耳邊嗌)
希:(MA大眼..望住我-V-)恐怖..
我:=V="什麼?見到隻大冬瓜牙!?
希:=V="見到你覺得恐怖``
我:車``-000="
希:車我去邊牙!?我車你去教堂好吾好!?=)))
我:傻人!!!!!食粥喇你`
希:我隻手癱左 !!餵我牙-3-
之後我就非常地細心咁餵佢食食食``食完就比佢食埋藥** 再逼佢訓教``
呢D野..搞掂哂``佢地4個刀仲未起身.\_______________/."" 我就覺得好怪NA``
就開佢地既門睇下W0R * 點知................

續 ,,,,,,,,,,,,,,,
ch.64

我開左佢地既門 ** 點知佢地4個刀吾見哂既-0- 跟住諗住去打電話NA`
我:喂 ``你地去左邊/.______.\
宗:-0-吾系屋企`
我:鬼吾知?
宗:吾想留系屋企阻住你...地!
我:咩牙`
宗:你地一早出左去做乜!?
我:陪牙希睇E生NA`佢病左-0-
宗:點解!?
我:琴晚佢冇[琴]被訓!
宗:-0-`
我:做乜!?
宗:冇牙`佢依家系到做乜牙!?
我:訓教中*
宗:佢訓完你先搵我地NA咁`
我:喂-0-咁我呢段時間做D乜牙!?
宗:你中意做乜就做乜=0=`
我:你系米我大佬黎GA!?咁刀得`
宗:咁你想點?!
我:我想你地系邊-0-
宗:.....一陣搵你牙不如`
我:妖~算囉咁`(CUT)
收左線..我就開左電視睇 * 睇睇下訓著左- 0-` 訓訓下`感到有人摸我個面 .\/."
我:咦!
希:=)
我:=.=你咩野事!
希:我訓醒左NA`
我:我知牙 =0=`
希:今晚返吾返元朗牙!?
我:我想返-V-`
希:你牙哥!? 牙龍佢地NA!?
我:我刀想知-0-
希:=VVV="打比佢問下先`*
佢講電話果陣``我又訓左落S0FA到``好舒服=333="訓訓下..又比佢正醒左-0-`
希:牙龍返左元朗-.-!
我:-0- """" 乜牙哥吾系同佢地一齊咩?!
希:我鬼知``我刀冇聽你果個電話`=-=
我:..咁依家點?!
希:你想返去MA!?
我:想``旦系要同牙哥講聲播``
希:咁你打去同佢講聲喇``
我:=0="我岩岩問佢系邊`佢死刀吾肯講`吾知做乜野咁秘密!
希:可能人地有野做緊呢`
我:咁我依家打去..佢刀吾會聽到LA GA``
希:一試無防-.-
我:咁試下打NA``
[[電話暫時未能接通 ]] =0=""
我:吾得播``未能接通 !
希:咁點呢!?
我:系到等一陣定系走牙!?
希:ERRR...
我:=0="你想點``
希:諗梗***

諗諗下果陣``突然間有人開門入左黎 ** 系牙哥同埋.........
ch.65

系牙哥同埋一個女人``我對呢個女人冇乜認識`XDD"系我印象中冇見過佢`
哥:...咦``你地仲未走牙`
我:準備走`
女人:你系...嘉怡!?
我:你系邊位`!?
女人:你變哂``你大個左好多 ..(摸我個面-0-)
我:(撥開佢)你做乜野牙-口-!
哥:喂..你點可以咁..
我:=.=!?咩牙`我又吾知佢系邊個`佢無喇喇摸我個面`
哥:吾通牙媽摸下個女刀吾得!?
我:........牙媽?
哥:吾``
我:佢系牙媽!?
女人:(點頭)
我:冇可能 !!佢吾系到好耐`我冇牙媽 !! (激動.\/.)
哥:吾好咁講野NA`
媽:對吾住牙``(喊)
我:對吾住!?你掉底我果陣`` 你有冇諗過我幾難受牙!?
媽:......
我:個個刀有牙媽``得我冇 !* 我好憎你牙``
媽:對吾住..元諒我牙!
我:對吾住吾系萬能咖``我吾會元諒你`呢世刀吾會 !!
媽:刀咁耐..吾好咁小器喇``好冇!?
我:我小器!?你掉底我咁多年 ** 依家叫我元諒你``你有咩居心牙!?你好吾簡單牙我覺得你 !!
哥:吾好咁過份講野牙``話哂系牙媽`
我:我講過`我冇牙媽 !! 我吾會當佢系牙媽`
媽:你牙哥刀可以元諒我..點解你吾可以?!
我:我冇佢咁善忘 ``我永遠會記得你掉底我果一幕``我吾會吾記得牙``我一諗起 * 我個心就好痛``我識性以黎``我最尊敬既牙媽``居然會掉底我``我果陣好想系一個惡夢`` 旦事實話我知吾系``
媽:媽媽有苦衷咖`
我:苦衷吾系大哂咖 !!! 你殺左人話你有苦衷 ``你刀系有罪牙``
哥:妹`你吾可以拎呢D黎比較!
我:我吾覺得咁樣比有咩問題囉`佢刀拎你同我黎比牙`
媽:對吾住 ..(喊-0-)
我:我吾想見到你~
哥:你趕佢走!?
我:吾駛佢走``我走 !!
希:我同你走喇咁``
之後我地開門就走左`**一路上我刀冇出聲`我吾知自己想點NA``
我咁決絕吾知系好事定吾好事`就算元諒左呢個女人`我刀吾會叫佢做牙媽``
希:喂`
我:咩!
希:你吾好死撐`=0=
我:?!
希:你想喊就喊喇`
我:邊個話我想喊!!
希:我見你岩岩講果陣`你喊`
我:激動嘛~
希:點解吾元諒佢呢!?你地始終刀系有關系咖`
我:我冇辦法元諒佢* 點解個天要比我見返佢..!?我一見到佢`我就諗返起果日比佢掉底既經歷`我好辛苦咖``我吾想受呢D苦`
希:咁又系既``
我:嗚``(突然喊左出黎 =])
希:喊出黎舒服D !! 快D喊多D`
我:(攬住佢喊-0-)
喊左好耐 T^T D時間1分1秒咁過``我就一路咁喊`` D人行過刀會望望下-0-``
喊到一半果陣``我就放開左牙希``冇攬到佢`佢坐左我格離`
有個男仔行過見到我喊..仲走黎-0-
男仔:喂`你喊乜!?
我:吾關你事!!(喊得更加勁)
男仔:你`....
希:喂`你乜料牙!* 行開喇`
男仔:又關你乜事牙?!一定系你正喊佢`
希:嘩``你0N9咖囉`` 我點會正喊佢牙!?低B`
男仔:你行開喇`我同佢講梗野牙``你無喇喇行過黎鬧我``你系佢邊個牙!?正喊人又吾認`
希:挑` 佢系我條女牙`你無喇喇走黎聊佢``吾通我睇住你聊牙!? 你痴左邊LUN條根 ?!
男仔:咁佢喊到咁..你一定飛佢NA`
希:這點字眼不能出現!`你講LUN完未牙!?咁LUN多野講 * 行開D喇`
點知果個男仔真系走左-0- *
希:吾好喊喇`好吾好!?
我:吾好`
希:喊到幾時呢!?
我:停吾到牙`點算 T^T
希:=0=`咁坐系到喊好樣衰`` 系巴士返元朗NA``系巴士到先再喊!!
我:依家停吾到牙 ..T^T
希:刀要行去搭車GA`
我:吾想行 T^T
希:我咩你NA`好吾好!?(幫我抹眼淚-3-)
我:吾好` 你刀病左` 就咁行得NA`
希:咁你仲吾企身!?
我:我..隻腳坐到痺左!!T^T
希:(拉起我)咁差咖你=0=
我:T^T (又喊-0-)
希:得得得 .. 我吾出聲`
之後我地上到巴士到`` 我又喊 =0="好似痴左線咁``喊左好耐``喊喊下仲訓左 ..=(((
ch.66

訓得好舒服 -0- "好似十年冇訓過教咁 ** 一訓訓到返元朗`

返到去``我又訓 !!! /._________.\"

一系就成日訓``一系就成日喊 -0-"" 奇怪 ** 訓訓下`電話響`

我:喂`邊LUN個嘈住本小姐訓教!!.\口/." (激大聲-0-)

寶:嘩`駛吾駛咁惡牙 !??我吾知你系到訓梗-V-

希:(無喇喇衝左入我間房-0-)咩事咩事!?

我:冇事牙`(同牙希講)

我:你打黎做乜牙咁 ?!

寶:冇牙``問下你系邊``

我:返左入黎NA`

寶:做乜咁早返!?

我:岩岩見到牙媽`` T^T

寶:下 @@

我:嗯嗯`

寶:點見牙!?(佢講左D咩?!)

我:(講哂D野比佢知)

寶:其實..你刀吾駛咁絕`` 話哂佢刀系你牙媽`

我:我刀吾知牙``旦我見到佢``我就好吾知點``我真系好憎佢`

寶:旦系佢事實系你牙媽嘛 ``

我:佢有養過我咩?!佢正系生左我出黎JA`` 系我記憶中.. 咩開心既事刀冇``我識性以黎``盲 瞁左個媽咪 !

寶:我又何嘗吾系呢!?

我:你牙媽刀會返黎一次嘛`

寶:N年咁耐刀冇返過黎``食屎大!

我:話哂佢刀系你牙媽`吾好話佢食屎大 =V=

寶:學我`

我:你話我應該點牙!??

寶:你元諒佢`

我:..真系!??

寶:系吾系就你自己諗清楚囉*

我:唉`算喇咁`

寶:我地黎梗你屋企`

我:吾吾`

寶:系咁`

希:=V=""無喇喇大嗌`以為你發咩癲`

我:=0=吾系牙`

希:咳`(拎D煙出黎)

我:你有冇食藥?

希:冇牙-0-

我:你食乜野煙牙 !? 吾得牙 -0-" (搶左)

希:點解-0-

我:等你好返先* 食藥牙你去``包煙我收埋先-0-!

希:咁刀得既你`

我:我刀系為你好=))))

希:知NA ``旦系我刀吾會食藥既`

我:=.=理得你病死喇咁`

希:=V="

跟住就有人黎敲門``我就跑左落去開門 *0* 點知果個系 ...... -口-""
ch.67

開左門`見到牙媽牙爸同埋牙哥 -0-"""

我:.....

爸:吾好咁NA`` 牙媽返左黎..

哥:入去先喇..吾好企系到`

我冇聲出咁諗住行返上房``=VVVVVV="

爸:今晚你返左黎``不如系到食飯`

媽:(望下我)ER``

我:吾系我決定囉`吾好望住我`同埋你問我..我一定話吾好`=0=

哥:吾駛理佢` (推開我-.-)系到食喇`

媽:咁..是旦喇`

我:我上房先`

爸:我同佢傾下``

跟住我上左房``牙希系我間房到玩電腦 =VVVV="牙爸又上左黎..見到牙希=V=

爸:咦 .. 呢個米上次食飯果個-0-

我:系牙`

爸:佢點解系到!?@@

我:冇解 !=.=我中意比佢系到`

爸:好`你中意就得``

我:旦我依家有一樣野好吾中意``

爸:爸爸刀知你吾中意D咩`

我:你既然知道 ..點解....

爸:其實你憎你媽媽..可以憎幾耐!?就算點刀好``佢永遠刀系生你出黎既媽媽 ``之前既事..刀吾好咁記住NA..*爸爸刀放底左``你刀得既`

我:我......

爸:吾好任性喇`你媽媽刀知錯``就元諒佢一次 ** 好吾好!?

我:(由細到大我最聽佢話=]]) 我刀講你吾過喇`仲邊有藉口吾元諒佢?!

希:咁米好囉咁米好囉``放底仇恨!!

我:又關你事-.-`

爸:-0-"""

希:HALO``UNCLE`

爸:HI~

希:我系牙希`

爸:你同我女有咩關系!?

希:我系一個中意你個女既人`

爸:相信佢刀系中意你~

希:冇錯`你講得岩`

我:=0=""你地兩個咩野事牙!?

爸:冇事`你好好對我個女`

希:一定`(扮正經-.-)

爸:咁我落返去`(走左)

希:嘩``你牙爸刀好開通喎-0-

我:當然``佢吾系一D守舊既人黎GA``=)))

希:咁米好囉``

我:落去廳囉!?

希:睇黎你真系要元諒你牙媽=)

我:我會試下接受返佢``旦系得吾得``我自己刀吾知NA``

希:好喇好喇`咁落去喇 =V=`

落到去..見到牙媽牙爸牙哥坐左系S0FA到傾計 ** 我企左系到..吾知過吾過去好-0-

爸:咦``嘉怡`牙希..過黎一齊坐丫``

媽:系囉..一齊坐丫`(笑-0-)

我:刀吾知有乜好笑`=.=

哥:吾好怪佢`佢講野系咁直`

我:系囉``吾好怪我牙`

媽:我吾會 !!^^

食飯果陣 .. 牙媽系咁夾送比我 =0=""" 個碗D野爆哂出黎`

我:我個碗好多野..

媽:食多D`

我:我又吾系冇得食`

媽:媽媽等呢日等左好耐`^^等到好辛苦`

我:如果當初你吾走`你就吾駛等得咁辛苦``系米牙!?

媽:........

我:食飯`

爸:乖喇`嘉怡`吾好講咁多`

我:咁拉上拉鍊囉我 !!

希:=VVVVV=""

我:牙希** 我食飽``陪我出花園好吾好牙!?

希:是旦NA``我刀食完`

我:咁我地出去先喇`
ch.68

出到去果陣``我又坐返系果張[台]仔到 -0-"" 牙希就企左系到`

希;乜你咁矮-0-

我:做乜無喇喇話我矮既?!

希:冇牙`見你坐系張[台]到 .. 刀矮過我企系到 =0=`

我:超-.-``以為你咩事`

希:=0=*吾系咩?!

我:得NA`你最高`你最勁 =0=`

希:呢椒系一定既=V=

我:喂``唱歌我聽丫`哈哈`

希:=   0 =""

我:=VVVVV=""吾唱 ?!

跟住佢就唱左 .. 好記得..佢唱左:::::::::::

如果 全世界我也可以放棄

至少還有你 值得我去珍惜

而你在這裡 就是生命的奇蹟

也許 全世界我也可以忘記

就是不願意 失去你的消息

呢段既高音版* =VVVV="

我:SH -0-"好尖牙你個聲`` 就黎爆杯喇喎`

希:咁呢個有意思嘛 ..

我:系 ?!

希:你聽吾出!?

我:聽吾出 -V-"

希:咁算囉`(好D0EN咁[得]低頭-0-)

我:玩下 =) 吾通豢既意思我刀聽吾出咩?!

希:咁你又話聽吾出`

我:講下JA``吾好咁小器NA`

希:你好野牙`(發姣的聲音=0=)

我:BABY =V="

希:(攬住我)

我:做咩牙你*

希:比我攬 =)

我:你刀攬梗 =VVVVVVVV=""

希:我地攬住入返屋 ..XDD

我:吾得 =   0="" 我吾比佢地見到牙`

突然間``牙哥沖出黎..=0=

哥:喂喂`入去食糖水``

哥:(望一望我地-0-)咦`吾岩時間``

我:-0-咩吾岩!?

希:米系`依家攬下有罪咩=.=

哥:吾系=0=咁阻住你地攬嘛`

我:.\/."冇``入去食野喇`咁多野講`*

哥:好NA`你地刀快D`(走左-0-)

我:喂牙`我吾想入去見到果女人`

希:吾好叫佢做個女人喇`佢系你牙媽 =.=

我:我吾習慣叫牙媽``我由細到大刀未叫過``

希:試下喇`你有咩系吾敢試既!?系米 ?! * 叫叫下米會慣囉`` 其實..你個口喧 講`我知你個心入面刀仲系好關心佢``

我:我吾知牙 -口-" 又吾識點面對佢`我驚一陣講錯牙`牙爸佢地又黑口黑面`

希:我信得過你``最多你講錯野..我幫你兜 *V*

我:好NA`你話嫁- 0-"吾好反口牙你``

之後我地就入返去食糖水 ``食糖水期間..我刀冇乜點出聲 **

媽:你依家讀書好MA ?!

我:吾系咁好!

媽:點解!?

我:吾想同你講..~

媽:...

希:佢既意思系吾想比你知佢系學校既衰野 ** =VVVV="

媽:哦..~ 努力D讀書`

我:盡量NA``*

媽:好喇`我食完喇`刀夜`*我走NA`

我:依家刀咁夜``就留系到訓一晚NA``呢到仲有房 !

媽:(望一望牙爸-0-) 好..好..(想喊-.-)

我:咁我上返房先NA``
ch.69

我上到房 * 牙希又上埋黎``*

希:你成功喇播``

我:咩-0-`

希:你接受左你牙媽*

我:吾知牙 -0- " 我刀希望系``

希:你得既 *

我:嗯 `你今晚系到定返去你屋企牙!?

希:我要留系到 =)))

我:你中意NA`我沖涼!!*

沖沖下涼佢居然沖左入黎廁所-3333-""

我:哇``你咩野事情``快D出返去!

希:好急尿`我忍左好耐NA`你沖咁LUN耐`

我:屙快D喇你*

希:我又吾會睇你-0-

我:吾敢擔保你牙`快D快D```(想行出去推佢走)

希:喂`你吾好行出黎牙`我吾要見到你=V=

我:-V-"快D出返去牙``

希:得喇得喇`依家出囉-0-咁多野講*(轉身走左)

我:呼``(鬆一口氣=])

希:(突然轉返過黎-0-)哎牙``吾記得洗手`

我:妖-333-你玩野!!仲吾快D!?一陣凍親我`

希:=0="快D死返出黎播``

我正好哂D頭就出返黎NA *VVVVVVV*

希:喂喂`

我:咩牙又-0-

希:岩岩牙龍打黎話31出去播`

我:哦哦``是旦囉!

希:果日要早D出`

我:好 * 我訓教先= . ="

希:吾好訓住喇`又吾系返學`

我:吾系返學`旦系人刀會眼訓!!

希:你平時好夜訓嫁播``

我:([琴]左上床)依家想早返-.-`

希:([琴]上黎坐系張床到)吾好訓住NA`依家先11點幾`

我:11點幾吾系早NA知MA!?再吾訓有黑眼圈-.-

希:吾可以 .. (拉我起身=_________=)

我:-0-`你想點牙``你訓吾著就開電腦NA下`

希:同我傾下計-33-

我:我只會同小朋友傾計 =))) 吾系同D 16歲幾既人傾計`

希:-0-你講既說話成日刀系針對住我而黎既``

我:第一次咁醒目 ^^

希:=0   =

我:系播`你有冇食藥牙!?

希:牙`我地聽日去邊玩牙!?(扯開話題 =.=)

我:ER* 赤柱丫`我好耐冇去NA *V*

希:好牙``

跟住之後有人敲門 ** 果個人系 ........=VVVV=
ch.70

果個人系牙媽 =   0     =""

媽:訓未牙!?

我:未牙`入黎NA`

媽:=)

我:搵我做乜事牙?!`

媽:呢個系比你既`

希:咳``我沖涼先`

媽:慢慢`

我:=.=

媽:你睇下中吾中意牙`我花左好多時間搵既`

我:你做乜無喇喇送野比我牙`

媽:我咁耐刀冇送過野比你``你咁大個女``我刀冇送過!!就當呢個系你今年既生日禮物

我:哦`多謝!

媽:你睇下中吾中意牙`

我:(打開左 .. 系條水晶鍊=-=)呢條鍊,,我好耐之前吾見左GA`你點解會有既!??(第一次系佢面前笑-0-)

媽:你中意就好NA``笑多D..人刀令D`(九吾搭八-0-)

我:嗯``

媽:其實我今次返黎 ..會吾會覺得突然牙你?!

我:會掛``不過是但喇`

媽:吾 .. 咁好NA`吾阻你訓教 *

我:早抖`

媽:早抖*(走左)

佢一走左``牙希就系廁所到死出黎-0- 我就對住條鍊發呆*

呢條鍊系我好細個果陣``牙爸送比我GA`旦之後已經吾見左 * 吾知佢系邊到搵返返黎 -0-`"

更加吾明既..就系點解佢會咁岩..有返條一模一樣既出返黎 -V-"

希:喂`做乜牙你`

我:冇牙`你沖完涼NA!?

希:車`返黎你屋企果陣沖左NA=0=

我:哦`咁訓喇`

訓醒第二朝起身 * 又見到牙媽 =)))睇黎我已經完全接受左佢 ** 因為見到佢..再冇D討厭既感覺`

可能系因為條鍊``XDDD我之前果條當佢系寶``呢條 .. 我會更加珍惜*

手上面..仲帶住佢同埋牙希送比我既鍊*V*

落到去..牙媽牙爸刀系坐系飯台到 **

我:牙爸早晨 !!=) (望下牙媽..旦冇嗌佢-0-)早晨`

希:早晨兩位-.-

爸:等食早餐NA

我:做乜你今日吾駛返工既!?

爸:哦..呢層呢.....

我:你吾講我刀知-.-`(MEET手指)

媽:咦 .. 條鍊``

我:我好中意牙=)

媽:中意米好`咁另外一條系咩黎GA!?

我:系牙希送既`

媽:哦`

我:其實你點知我會中意條鍊既!?

媽:ER... 冇牙`..信下囉..

爸:好喇..食完野先講NA *

之後我同牙希食完野..就走左` 一出門口咁岩見到寶寶出門口-0-

我:臭寶=)

寶:咦``你地咁早既`

我:你刀系牙-0-

寶:我去搵牙龍嘛`

寶:你地去邊!?

希:我地去赤柱牙`

寶:我又想去牙-0-

我:咳`吾驚阻住你地你既愛人咩?!

寶:點會呢!??黎喇`我好耐刀冇去過``吾好咁孤寒喇.\____/.

希:依家又冇人話吾比你去-.-

寶:好YA =V="打比牙龍先`

跟住我地約左系千色到等`等到一齊之後就一齊搭車喇`` 搭左好耐車先到-V-

一到左* 發現成個赤柱刀變哂 xDDD果到仲好多鬼佬TIM *VVVV*

我地沿住個好似海咁既物體行`我一路行一路望`冇睇路`點知撞到人 ``*

佢:有冇搞錯牙``

我:對吾住-0-

佢:你點行路嫁依家!?撞我`

我:你..咁熟面口既-VVVVV-"

佢:你系米上次系尖咀果個!?

我:嗯`

佢:牙嘉*(好熱情咁捉住我)你仲記吾記得我牙!?

我:-VVVV-"記得DD`

希:喂`你邊LUN個牙`捉住佢做乜牙`

佢:S0RRY-0-

我:我吾記得左你叫咩名`

佢:牙LAM`

希:你未答我做乜捉住佢牙`

我:喂-0-你傻嫁!?!哈 * 牙LAM你地玩喇繼續`我地有緣再見`拜``(拉走牙希)

我地行行下`..就行返轉頭 * 去左一個見到個叫聖XXX海灘 *V* 對面仲有個墳場**

我地決定左去 ..........
ch.71

我地去左個墳場到-_________-""勁白痴地系果到玩捉E因 XDD

果到系葬左D烈士GA .. 吾知你地知吾知邊到 XDDD * 有好多墓碑*

我:呢到好恐怖-0-"(扯住牙希)

希:我就黎比你扯爛`你仲恐怖`

我:不如去第二到 `呢到好邪*V*

寶:我刀覺牙``

龍:玩多次先喇-0-

希:米系``

龍:牙希``我地去入面睇下囉不如!?

希:好牙``(同牙龍跑走左-0-)

我:喂..喂 .. (月叫月走)

寶:咁依家點牙!?

我:不如行出去等佢地-0-

寶:刀好牙`

之後我地就行左出去樓梯附近到等佢地喇`我坐左系到 * 坐坐下 .. 見到遠處有隻小狗行緊過黎XDD` (P.S:我好中意狗的)

我見到隻狗仔冇人既``我就行左過去``=VVVVV=

寶:哇`你去邊牙`(拉住我-0-)

我:果到有隻狗仔..=)))過去同佢玩丫`

寶:流浪狗!你傻左牙!?

我:睇佢咁乾淨``吾似流浪狗`似走失左播``

寶:吾好NA``系到等佢地NA`

我:吾驚喇``你平時好有愛心GA`

寶:是..是但喇咁`小心D佢會咬人 - -

我地行到過去..隻狗仔又好開心咁跑過黎我地到 *VVVVVVV*

我地好開心咁同佢玩左陣``見到牙希同埋牙龍出左黎 XDD

希:你咩野事-0-

我:咩咩事牙`(仲玩緊隻狗)

希:呢隻咩黎=.=

我:狗``

寶:隻狗好得意=)

龍:睇過``(摸左幾下)真系幾得意播 -V-

我:嘻 *V*我要帶佢返屋企牙`

希:下``你講真嫁!?

我:有咩問題牙`?!佢刀吾系好老JA` 咁細個要流浪好慘既`

希:旦..旦系..(未講完隻狗就走去佢到-0-)

希:哇 .. 行開牙``(里埋-.-)

我:元來你驚狗!?

希:本身吾系``之前我米幫你擋左一啖隻狗咬到果到既!??=V="果次之後..驚左`

我:吾緊要喇`佢吾咬人既`乖LA``你試下摸下佢`

希:我先吾要!!!(走左)

我:=VVVV="吾理你`` 去沙灘玩NA``

龍:好``XDDD狗仔狗仔``行`*V*(帶住隻狗行-0-)

牙希佢就行左另一邊=VVVVV=系到發脾氣 ``

我:喂``(捉住佢隻手=V=)

希:你去理隻狗喇!

我:咩姐`

希:冇!

我:你呷隻狗醋.\/.

希:吾系`

我:吾系就行返去玩NA`

希:吾行!

我:你玩野!!

希:系又點!

我:哎牙 -.-`你接受下隻狗NA``我連我牙媽刀接受到`你刀試下AN`好吾好!??

希:......

我:黎喇``(扯住佢行去個沙灘到-0-)

希:刀吾夠你講既=-=`

去到果到之後 * 我地落哂水玩`雖然果陣系冬天`旦玩玩下刀吾覺凍*

牙希仲好似愛上左隻狗咁-0-系咁玩佢``比我更加中意隻狗 XDDD``

我就決定左帶呢隻狗返屋企喇``一拎佢返屋企果陣 **

我牙爸就冇乜野``仲好似好歡迎隻狗仔咁 ..

旦系牙媽佢成塊面黑哂=   0   ="" 元因!?? 因為佢好憎狗**   憎狗既元因..我刀吾知`

爸:隻狗好得意喎 !

我:系牙`我系赤柱果邊汁佢返黎 .. =))) (好開心咁講=0=)

媽:下..汁 ....咁污糟!

我:我吾覺播``幫佢沖下涼就吾會污糟喇`

爸:咁又系既`呢D刀吾緊要``你中意隻狗就得喇`吾好話玩厭左又吾要佢`

我:吾會掛 *V*

希:之前我好吾中意呢隻狗``依家呢隻狗令我好有愛心XD

爸:咁米好囉`吾好咁冷血````之前你好冷血`

我:呵* 佢話你冷血`

希:系咩=.="

媽:......我....

爸:做乜牙!

我:我知牙`你吾中意呢隻狗嘛`

媽:.....

爸:點解牙!??

媽:我..我好憎狗GA`
ch.72

我:咁又點牙!?

媽:我..我對..狗毛``有敏 .. 感..

我:你放心``我吾會比你出黎`刀吾會阻到你 ``0K!?

媽:我..我吾系 咁既意 ..思牙`..

爸:之前識左你咁耐 .. 刀冇聽你講過既!?

媽:我諗住我地吾會養狗..點知....

我:咳`依家系我養``吾系你地喎 !

爸:吾可以咁冇禮貌!!你帶呢隻狗去沖涼先NA不如`

我:我吾幫佢沖牙 -V-"叫牙天(呢個人系我屋企幫我地煮飯汁野既人`-0-)幫牙`

爸:咁懶 `仲學人養狗`

我:我有個心養米得NA *V*

希:我上去沖涼先`你地慢慢傾 !

爸:沖乾淨D先好入我女間房牙`

希:放心``我一定會 -V-

媽:.....(自己同自己講左D吾知咩=.=)

我:你咩事`做乜我一帶隻狗返黎..就成個變哂``奇奇怪怪咁*

媽:冇..冇野`

爸:女牙`吾好咁NA`你上房先喇`

我走左之後``發現到個電話留底左系應到`就想去拎返`

點知無意中聽到佢地既對話播  ..

媽:點解佢仲好似未接受到我既!?

爸:比D時間佢NA`佢肯收果條鍊..刀接受左一半喇`

媽:條鍊佢真系咁中意!?

爸:系`佢細細個果陣我買比佢GA`佢當呢條鍊系寶``一定中意`

媽:咁你系邊到搵返嫁!?

爸:條鍊系我收埋嫁~ 佢小學果陣成績差`我罰佢MA` 罰到刀吾記得拎返出黎比佢`

媽:哦`所以你就比條鍊我`叫我扮送比佢!?

爸:嗯`

媽:吾怪得佢咁中意NA```=VVVVVV=""佢仲好出奇咁見到呢條鍊*

爸:咁米好囉`

我聽到呢到..已經吾想再聽 * 我吾中意比人握 !!特別系佢 *

我專登系出面原地踏步大聲D-VVV-"等佢地知道我入梗黎`

爸:咦`你留左野牙!?

我:嗯!!(拎完個電話就走 T^T)

我返到上房``吾知點解好想發脾氣 * 就開左電腦``系咁篤個KEYBROAD *VVV*

希:(沖完涼行出黎)你咩事牙!

我:你吾好嘈牙`(系咁篤-0-)

希:咁吾嘈!!(開左我既電視睇)

我:(行去拎左個搖控山左佢=V=)

希:咁又吾得咁又吾得 !!-0-你受左咩刺激!

我:冇 !(又行返去篤KEYBR0AD*)

希:(走埋黎)個KEYBR0AD就黎比你正爛LU~

我:咁又點`爛左換過部``仲好牙`*

希:咁刀得牙你 !

我:咩吾得牙`

希:吾好咁NA```我地去睇下狗仔沖完涼未..好冇!??!

我:吾去`吾去 !!

之後就有人敲門播 *UUUUUUUUUUUUUU*
ch.73

果個人系果位工人``佢帶埋隻狗上黎 XDDD*

由於我同佢吾識溝通`S0正講左句THANK Y0U就算-0-

希:狗仔牙狗仔`你上得黎岩哂NA ** 你媽媽嬲牙 =))) (我做左隻狗既媽媽囉-0-!)

希:快D行去哄返佢LA`

我:你好白痴牙`同狗講野-V-

希:我之前有養狗咖`吾好睇小我 XDD 狗中意人同佢傾計`雖然佢吾識答`旦系佢個心會明 *

我:咁神奇 -VVVVV-"

希:系牙`就系咁神奇`

我:(把隻狗上我張床*V*)估吾到你刀識幾多野下`

希:SURE``乜你咁大力-0-"把起隻狗GA`

我:=V="其實我用左好多力先抱到* 幫佢改名牙``

希:叫佢做愛人-3-

我:=.=好核突牙你`

希:吾駛諗名咁Q煩喇`是但叫佢做一個名米得囉-0-

我:咁米會次次刀吾同!?

希:系牙`吾緊要喇`

我:  -    0- " 呢隻狗識左你系佢既不幸`

希:咩牙` 梗系吾系 *

我:0N下SN先`好耐冇玩 *V*

希:又0N`你去沖涼喇我幫你玩下就可以!

我:我沖完涼出黎你比返我`同埋吾可以轉去你個MSN到牙賤人!

希:得喇`人渣 !

我:=0=*`

希:你老母!=V=

我;你講起你老母`你系米應該要返屋企牙!?

希:牙`你仲吾去沖涼既!!?(系咁推我入廁所 =V=)

我:...沖涼刀要拎3`

希:我一陣拎比你喇```仲吾快D去沖 !!DIU你`

我:做乜野無喇喇*牙`

希:我想*就* =V=

我:你*隻狗 -0-

希:佢系仔黎既 =VVVVVV="" 系*你先岩`

我:收喇你`你就想 *

希:講真`我想牙 XD

我:我吾想喎-0-"

希:我想做既野冇人阻到!

我:我同你一刀兩斷!

希:你仲吾快D沖涼!?(又推我入廁所)

我:一陣幫我拎3!

我入左去沖涼之後 **  佢無喇喇又沖左入黎 -____-"

我:嘩`你又咩事牙`

希:拎3比你`

我:送抵就0K`

希:我要睇埋你著>v<"

我:一刀兩斷!!

希:我出去玩電腦先喇刀系`

我沖完涼出去``就系到玩電腦* 同寶寶CHAT * 牙希就攬住隻狗伏左系到 XDD

由識佢到依家``呢一次系我第一次見到佢最有愛心既一面 * XDDDD 哈 !!

元來狗既魔力真系大牙 *VVVVVV*
ch.74

過左1個月易冇``我仲未元住接受到我媽咪 XD因為佢吾中意狗`令到我討厭佢=V=

旦有狗仔既日子..陪住我吾系好耐` 我知道我牙媽由我拎隻狗返黎 .. 成就吾中意到依家``

佢比我既感覺就系無時無刻刀想趕走隻狗咁 ** 我吾知因咩事囉`

我仲記得..果一日要返學 *  而牙爸就返左工*

屋企應該得返牙媽同埋個工人JA` 放左學就同牙希返屋企 *

我一返到屋企第一時間就系周圍嗌狗仔`` 好自然佢就會搖住條尾行出黎咬我D鞋`-V-

旦系呢一日 .. 我周圍咁嗌`刀吾見隻狗仔走出黎 T^T" `

我:狗仔呢!??

希:系米佢里埋左牙!?

我:成間屋刀搵左喇播``冇喎 =V=

希:問下牙天 !!

我:我吾識同佢溝通= 0="

希:是但UP喇`佢刀識少少中文咖嘛`

之後我地就去問喇`佢話我牙媽帶左隻狗出街玩喎-0-"""

我:牙媽吾系好憎狗既咩?!做乜帶出去玩 ..

希:吾知牙`有冇話帶去邊玩牙!?

我:公園喎-0-呢個元朗咁多公園..點差知邊個牙!?

希:吾好咁緊張住先喇`

我:我可以吾緊張咩?!呢個女人吾中意狗`依家做乜咁好死帶隻狗出去玩牙!?

希:你果個烏鴉口黎GA`吾好亂講-0-

我:快D去搵 .. 我好掛住隻狗 =)

我地去到老人院果邊個公園到 * 見到牙媽囉 **旦系佢身邊冇隻狗 -0-`

我:喂`

媽:咦..點解你地黎既!?

我:比返隻狗我!(好想發脾氣=])

媽:咩狗!?

我:你吾好扮無知牙吾該``

希:喂`吾好咁激動住先`(禁住我-0-)

我:我激動?!佢帶左我隻狗去左邊LUN到牙!?

希:問清楚先激動..

我:好牙`咁你依家答牙` (周街D人望住左-0-)

媽:咩牙`我冇帶走隻狗牙`

我:冇!?咁牙天做乜話你帶左出黎牙!?你講牙`佢有必要要屈你咩?!

媽:佢講大話`佢屈我`我冇帶佢出黎牙*同埋佢有咩證據牙`你信我NA`

我:我吾會信你`你吾值得我去信囉` 我第一日拎隻狗返黎已經見到你黑口黑面`知你吾中意``我冇出聲喇`我仲知道平時..你有打佢`我忍你`依家你拎左佢去邊牙!!? 仲有..你由你第一日黎到我屋企..你講左咩大話`你自己知 !!

媽:點解...

我:冇解`我對你既感覺只系一個陌生人!(決絕 T^T)

媽:咁耐刀系`?!

我:系!! 我冇當過你系我牙媽`我牙媽已經死左` 細細個果陣`我牙媽根本就吾系咁``

媽:.....

我:吾好扯開話題`我要返我隻狗 !!

希:系囉`隻狗呢!??再吾講..佢會好激動嫁-0-

媽:..點解你吾接受我牙!?

我:你吾講喇嘛 ?!

媽:我吾會講比你地知..(喊-0-)

我:你同我過黎 !!! (拉住佢)

希:喂`你做乜牙 ?!吾好亂黎喇你`

我:返屋企 !!快D牙`(拉住佢行-0-)

我掛住拉佢返屋企果邊``連隻狗刀冇搵到* -VVVVV-"

我:比多次機會``你講吾講牙!?

媽:......

我:點解``點解要咁口硬 ?!你真系咁憎佢!

媽:系 !!

我:我刀好憎你 !

希:.........喂`講呢D做乜`搵返隻狗先喇`

媽:佢依家可能死左嚕 .. 哈`(傻笑)

我:你講乜牙又!

媽:我話佢死左牙`

我:......點..點解!

媽:我帶左佢出黎呢到``就放開左佢`我最後一眼見到佢走左出馬路......(未講完)

我:(打左佢一巴 T^T)你好冷血牙`

希:自己牙媽刀打``吾好咁喇你``

我:我講左我冇呢個牙媽 !!! 我冇一個咁冷血既牙媽牙`(大叫)

媽:(望住我後面)

當我拎轉頭既時候``見到 .......
ch.75

拎轉頭果陣 .. 見到隻狗仔 -VVVV-"

媽:點解仲未死!?

我:......(我跑過去>3<

希:拿 `刀話NA`咁激動做乜呢!?

媽:...點解!!

我:(同隻狗講-0-)我地返屋企NA`

因為隻狗好聽話``所以吾駛用繩拖住佢NA * 牙媽就系後面行`

佢行行下`吾知系邊汁左樹枝`系隻狗既中間個位打佢 .. !!!!

一打果陣`隻狗跌底左*

我:喂`你痴線嫁!?

媽:我講過我吾中意狗`

我:你吾中意狗刀吾駛咁做牙!?你不如試下比`我系你中間打一下`你會點牙!?

媽:....我吾比佢系屋企!

我:你話吾比就吾比!?你記住牙``呢間屋冇你份 * 仲有`你吾好妄想`你真系好似有精神病囉`

希:喂..吾好嘈住先喇`隻狗好似好辛苦咁既?

我望下隻狗..見到隻狗系到喘緊氣``系好似人哮喘果D咁 * 見到佢好辛苦*`

我:..點解會咁嫁!??

希:仲講..帶佢去獸醫到睇!

我:如果有乜事`我吾會放過你!!

之後我同牙希就抱隻狗跑左去東方獸醫到NA ** 點知佢冇開囉=   0 =""

跟住我地行左入元朗動物診所到`個E生就即刻幫佢檢查左一陣` !!

E生:呢隻狗做乜會咁?!

我:佢比我牙媽用樹枝系中間打左一下!

E生:佢好似斷左D骨咁``佢好辛苦``同埋佢喉嚨有D塞*抖氣刀會有困難!

我:咁依家點?!

E生:其實呢隻狗..我睇佢D牙黎計`應該刀八 , 九歲!!吾後生GA LA`

E生:仲有..佢身果到有D傷口`系比[失]咬既`佢呢個傷口就咁望落去刀幾耐` 有可能隻狗刀有糖尿病 !!

我:咁依家要點!? (望住隻狗..佢好辛苦咁訓左系到)

E生:你地決定E吾E?! E返..佢行路刀會好難`佢中間D骨有D斷*如果系後生既狗`會好快好返`旦系佢刀算系老狗`所以會比較難 ~

希:咁吾E..會點?!

E生:吾E既話..你地拎返屋企`只系會令到佢辛苦*我建議你地將佢人道毀滅!

希:下..咁殘忍!

E生:其實冇你地想像中咁殘忍!!反而好似呢個CASE黎講 *你地繼續E佢`咁樣對佢仲殘忍`

我聽到呢到..就喊左出黎*我吾知點決定好 !! 我吾要佢..定系繼續養佢?!

點解牙媽呢一下..會搞到咁大件事 * 我由拎隻狗返黎果日開始..

真系冇諗過會有呢D事發生`我刀估吾到 .. 牙媽點解會咁恨心``

因為隻狗 .. 變到咁毒``連隻狗刀敢打落手 * 呢個人變到好恐怖 *

E生:點樣牙你地諗成!?

希:...ER``牙嘉`點牙!?

我:我..我吾知*

E生:你地系到諗一陣`我仲有一隻狗要睇`一陣你地再答我`

之後佢就走左 .. T^T`間房入面得我..牙希..同埋隻狗仔 *

希:你吾好咁樣先喇`依家要點牙!?

我:我吾知道..我吾知要點做牙 ..

希:唉`

我:(走過去攬住隻狗)對吾住..對吾住牙..(系咁喊)

我:我對你吾住`我吾應該汁你返黎 .. 同你相處左一個月刀冇..就害到你咁``

希:(眼濕濕=0=)吾..吾好咁喇``要走既始終會走~

我:如果當初我吾汁佢返黎 ``佢就吾會搞到依家咁`吾系我汁佢返黎..可能佢個主人已經搵返佢`吾系我汁佢返黎 .. 我牙媽吾會有機會搞到佢咁 ..(喊T^T)

希:邊個刀估吾到會有呢D事發生~

我:(冇出聲.. 喊到出吾到聲 T﹏T)

我地間房靜哂``只系聽到我既喊聲 *  仲有..隻狗仔`好辛苦叫呼吸聲-*

我:點解......(抱住隻狗坐左系地上面喊)

我:點解要咁對我牙!? B仔..(旦但UP左個名叫隻狗)你教我點 .. T^T我應該要點..我可以點牙!?

呢個時候隻狗 .. 佢申條利出黎舐我隻手``仲系到輕輕咁搖自己條尾`

依家我先知道..元來牙希話狗識聽人講野..系真GA`我信NA`我真系信佢講既野`

隻狗..佢比左反應我`` 雖然我吾明佢既意思`* 旦我知道我吾應該再比佢受苦 !!
ch.76

希:你點牙!?(行過黎我格離)

我:我...

希:時間無多 -V-`

我:吾要佢``(一講呢句又系到喊 =UUUU=)

希:你諗清楚?!

我:我根本冇能力照顧到佢`我依家要返學`如果我繼續要返佢`我真系吾知我牙媽系我返學既時候..會對佢做D咩!

希:唉`你牙媽真系痴線`

我:我返去就要剷佢走!

希:你........(未講完..個E生入左黎)

E生:點牙..諗成點牙!?我地要休息一陣喎!!到5點先開返*

我:吾要佢``(又喊-0-)

E生:咁你地不如帶佢出對面到行一陣NA`我地5點開`

希:吾該E生`

之後我地就出左去對面個球埸到坐``帶埋隻狗 * 佢真系好辛苦*

我對佢既時間 .. 正返1個半中`我真系好想果一刻停底`* 我吾想失去左佢 .. T^T

旦系愈系吾想..偏偏就系愈快咁過左`要5點正果陣``我地就拖住隻狗行返去間診所到NA !

姑娘:你地駛吾駛帶佢行多一個圈牙!??等佢開心D ..

我:吾NA `開心之後 .. 刀要接受現實`

姑娘:好喇`咁你跟我入黎丫`

我同牙希就跟左佢入返岩岩個房 * 入到去..個姑娘出返去`過左一陣個E生先入黎`

個E生抱隻狗上去塊板到 * 跟住佢就正果D野`我就行左隻狗到 T^T

我:對吾住 .. 希望你元諒我 !!(又喊 T^T)

E生:其實你咁做 .. 刀系為佢好`吾想佢辛苦*(準備好哂D野)

我:吾 !!(望住隻狗)拜拜 ..

我就行返去後面`` 個E生打左枝針落隻狗條頸個位* 1分中刀吾駛..隻狗就訓左!!

佢訓得好安樂..好似一D痛苦刀冇咁!旦系我個心就好痛 * 好似系之前..比媽媽掉底果陣既痛``

冇野可以彌補到 !!  我做到既只系喊 * 喊 * 喊 * 因為隻狗 .. 喊左好耐* 我一路望住佢訓左系到`

一路系到喊 !!喊到冇哂力`坐左系地下 `而我..刀見到牙希喊!! 第一次見到佢喊`

佢同我一樣因為隻狗喊 ..*

E生:你地兩個可以出去比埋錢就走 * 條屍我地會CALL漁農處黎收!

冇人答佢 -0-""

E生:你地見埋佢最後一眼NA``(搖搖頭咁走左=V=)

我就起身行去隻狗到 .. 我再一次攬住佢` 旦系呢一次已經聽吾到佢既呼吸聲 *

希:走囉`

我:嗯`(錫左隻狗一下 T^T)

出到去..比完$$ 就走左`我根本冇力再行路`我想訓教 =VVVVVV=""

好辛苦咁行到返屋企果邊 *第一個見到既人系我牙媽 !!

我:.....點解又系你牙``點解會系你!!點解..

媽:.......

我:點解你要咁對佢..嗚*我好辛苦`我冇哂力喇`我吾想見到你..

希:(扶住我)你走喇` 連隻狗刀吾放過!

媽:我冇做D咩`

希:你問心喇 !! 你真系吾系人``

我:你到底仲要搞D咩野出黎牙!?你放過我好吾好 ?!

媽:我冇牙` 我只系想你接受我`

我:我同你講牙`冇可能嫁喇`*我吾會牙 !!

媽:我做錯左D咩..

我:錯就錯在你咁冇人性``連隻狗刀吾放過`*

媽:我系你牙媽 * 你吾可以怪我`

我:我一直刀冇當過你系我牙媽`咁耐以黎我刀冇嗌過你一聲做牙媽 *!! 我冇一個咁冇人性既牙媽``你吾配做我牙媽``

媽:我刀系想你接受我咋`

我:系你第一日入黎果陣`我真系有諗過我會接受你 * 我刀想有個牙媽牙`旦系點解你要咁冇人性!??

媽:你有冇諗過我感受!?

我:呢句應該系我問你 !! 你有冇諗過我牙!?? 點解 .. 點挖你要打隻狗!??狗刀有生命`點解你要咁恨心牙!??點解.. (系咁搖佢-0-)

??:你系到做乜牙 ...

到底系邊個NA .\    /.""
ch.77

我望下佢 .. 元來系牙爸囉 !!*

我:.....你自己問下佢囉想知就!

爸:做乜牙!?

媽:冇..

我:冇!?你話冇 !?你吾系人牙`(我仲喊梗-0-)

爸:你做乜喊牙!?(問我)

我:呢個女人`佢殺左我隻狗 .. 佢冇人性 * 嗚..(攬住牙希系到喊)

爸:算喇`只系一隻狗..

我:算 ?!!? 哈``元來你地兩個都系冇人性* 佢吾中意狗..刀吾駛要殺佢掛!?點解牙``你地兩個刀系咁``

爸:咁一隻狗..駛吾駛佢賠返條命比你牙!?

我:如果佢肯``我冇所謂牙`

爸:吾可以亂講野!!

我:又系我``(拎左條鍊出黎)呢條鍊`比返你地牙!!!!

我將條鍊掉左落地下`我見到 .. 水晶爛左 T^T *

爸:....

我:我問一聲`你走吾走!!(問牙媽)

媽:....

爸:個個刀吾走得 ~(好惡)

我:你咁講`即系叫佢吾好走``佢吾走 * 咁我走 !!!!

我好決絕咁走左 ** 我心淡LU`我吾覺我錯囉 !!錯果個明明系牙媽``

點解搞到好似系我錯哂咁 ?!!!?!

牙希佢追左出黎 .. T^T 本身我連佢刀吾想理 * 我真系冇心情``

好吾開心好吾開心`咁耐以黎`牙爸刀冇試過好惡咁話我 *

依家因為一個女人..咁大聲咁惡鬧我 * 我會記住呢一日 !!!

希:(捉住我個手臂)喂``走去邊牙!

我:......(FING開佢..旦FING吾到-0-)

希:做乜姐你依家!!  你走左出黎系逃避!

我:(又喊=P)我吾知牙`*我正系知我真系好吾想見到個人`我好憎佢`我吾中意牙!!

希:(冇出聲..攬住我T^T)

我又攬住佢喊 =0="""  我喊到隻眼腫哂 /______\" 今日真系吾見左好好多眼淚XD

希:吾好喊喇!!喊到隻眼腫哂`返屋企喇`

我:吾返牙`

希:返我屋企 !

我:嗯!!

之後我就上左佢屋企 * 發現佢屋企24小時刀系有人的 -0-""一系佢細佬`一系佢牙媽`

旦系就冇佢牙爸 -VVVV-

我:點解咁耐..刀冇見過你牙爸?

希:哦`佢返工`刀吾系成日返黎GA`

我:喔`(訓左落佢張床)

希:你眼訓牙!?(摸我個面=3="

我:嗯`

希:你喊左咁耐``吾眼訓就奇喇 =0=`

我:(已經好似無知覺咁LU-0-)

咁樣..我就訓左 **  一醒就系第2朝=   0="真系覺得自己好LUN勁 XD`

我醒左``就見到牙希訓左系格離*  VVV* 佢仲訓梗`我就出去..諗住去廁所`

點知出到牙希房門..見到佢個細佬朗朗 -0000-"" 佢望住我`我又望住佢*

我:哈佬!

朗:又系你`

我:咩-VVVV-"

朗:我記得你牙`你系上次果個姐姐=)))

我:嗯`=) 姐姐刀記得你``(貓左系到)

朗:我媽咪呢!?

我:下..我..我吾知牙`我刀系岩岩出黎`

朗:(想喊-0-)

我:朗朗做乜事牙!?吾好喊喇 *

朗:我要沖涼 .. T口T我朝朝起身刀要沖涼依家媽咪吾系到 ..(喊-.-)

我:乖喇`吾好喊牙 * 一系姐姐幫你沖牙``

朗:好牙..姐姐幫我沖涼^0^

我:你去搵你既 33 丫`比姐姐去左廁所先`

之後我去完廁所..就幫佢沖涼 =  000000  =" 佢系咁玩水`發現幫佢沖涼系好辛苦既事囉`

沖完涼幫佢抹身果陣`見到牙希企系門口 -VVVV-`

希:你做乜牙!?

我:你見吾到咩?!幫佢沖完涼..抹緊身!

希:做乜野無喇喇幫佢沖涼`(拉開我..=V="佢自己幫佢細佬抹)

朗:我要姐姐..吾要哥哥牙!!(系咁叫)

我:姐姐黎LA`我幫佢抹`你行開LA-0-(推走牙希)

希:做乜要沖涼=V="

我:你系米好耐冇返屋企牙!?佢話佢朝朝刀要沖涼嫁`今朝起身..佢吾見左佢牙媽`佢系到喊話要沖涼`咁我醒左`米幫佢沖涼L0`

希:咁米比你見到哂佢全身囉!?

我:系牙`

希:你刀未見我全身`點可以見佢全身!!?!(講笑-V-)

我:咁你依家除比我睇NA XDDD*

希:好牙`(除3 中-0-)

我:我講笑咋`吾好玩喇`幫你細佬著返3先`

希:邊個話我玩牙!?我認真既!

我:吾得牙`快D著返!!

朗:我好凍牙`

我:幫你著返 3 先`

幫佢著完 33 之後* 就帶埋佢細佬 ..出左街  * 去左M記到食早餐播 !!!
ch.78

朗:哥哥去買野食牙!

希:又系我-0-

我:吾通比你細佬去!?=)

希:你同我一齊去牙`(發姣-0-)

我:吾牙`冇人睇住你細佬..仲危險!

希:車`(走左出去買)

佢買完返黎 .. 我見到D野..刀冇胃口食=(覺得好似好飽咁 XDD*

希:做乜牙你!

我:我吾想食`好想嘔牙 XD

希:你有左牙 !吾系掛`

我:白痴 -  0-"你既思想吾好咁幼稚喇`

朗:我又要錫錫!

希:吾得`你錫會搞大人地個肚=V=

朗:錫下會有BB!?

希:系牙`你系學校吾好亂錫人-0-

我:=0="你吾好再教壞你細佬喇`

希:我要灌輸D正確既常識比佢 =V=

我:仲講`快D食你既野`

食食下 *  電話響 =VVVV="系寶寶播 XDDD

我:死野`乜你捨得搵我咩?!

寶:咩牙 -V-

我:你依家有仔得NA`吾好理我喇`就連我吾開心你刀吾駛理NA ..T^T

寶:吾系牙`你做乜事牙!?

我:黎元朗廣場M記搵我丫`拜`(CUT=V=" )

收左線`我地繼續系到講野 * 今日我先知道元來牙希好錫佢個細佬 XDDD`

我:哈!

希:你笑乜野?!

我:=)你好得意 `

希:做乜=0=

我:乜你幾時變到咁有愛心 =)!?

希:同你一齊之後囉 XD比你感染到嘛`*

我:喔`

希:你對細佬仔刀好有愛心牙`

我:梗系 XD我好中意細佬仔`特別系BB`=P

希:我地又生個-3-

我:-0-痴心妄想 !!!!!!!!!

希:=.=`

龍:牙希`你要生BB牙 ?!(好大聲=0=)

我:哈哈``(系咁笑=V=)

希:DIU你-0-"咁LUN大聲話我生BB !

龍:系咩?!你做乜生BB ?!牙嘉有左?!@@

寶:牙嘉 .. 你有左 ?!@0@"你吾開心就系因為你有左牙 ?!咁點算牙依家!?

我:=0="系牙系牙`我有左!

希:哈*

寶:咁你要小心D`(好認真-0-)

我:下`講笑JA`冇BB牙 =V=

龍:車`等我仲咁開心-0-以為可以做契爺 XD

寶:呢個細佬仔咁熟面口!?

希:佢系我細佬囉=0=

龍:牙朗 XDD 好兄弟`我地好耐冇見``(同朗朗GIVE ME FIVE -V-"

寶:嘩`咁你咁有童真!

龍:我不嬲刀系咁 =V=

希:喂`食完..不如送我細佬返屋企先NA*一陣我老母返屋企`吾見左佢個死就T卜街-0-

我:咁行快D`

我地送到朗朗返去屋企門口果陣``

朗:姐姐..今晚你仲會黎嫁!?

我:ER..我..我會牙`!!=))

朗:咁今晚見 .. 拜拜(好開心咁跳左入屋`山埋門)

希:你死LU ..佢中意左你 XD

我:-0-""你亂UP LA`哼!

希:你諗住點牙 ?!

我:咩點!?

希:幾時返屋企!

我:=333333="永遠住系你呢到!

希:刀好-333-

我:白痴 `(拍佢個頭)

希:我冇JEL頭 -0-"

我:咁你有冇JEL牙!? 我幫你JEL頭牙 XD`

希:有* (拎左出黎)

我地企系個[車立]口到JEL頭 =00000=""有D人一出[車立]好似好出奇咁 *V*`
*滑块验证: