Ee23时尚网

登记注册
搜索
楼主: nikiy

[原创]NI..快乐吗??

<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>Evonne</i>在2006-9-29 16:21:00的发言:</b><br/>又几好睇窝,继续支持啊!!!!!![em01][em01]</div><p>多谢吖</p>
<p><font color="#3cc43c">part 14 漫步</font></p><p></p><p><font size="3"><a href="http://flybaby.51.com/Music/PlayMusic.php?id=91756&amp;user=maomao510"></a></font></p><p><font size="3">以下变翻ME做第一人称。。姐系FANIY。。</font></p><p><font size="3">大荧幕出现左一个我再熟悉不过既MV..可能系酒精既作用..``我行左埋去罗起支米唱左起来..</font></p><p><font color="#1169ee" size="3">其实我介意, 假潇洒的你,<br/>为何误会骂战后, 你忍心不睬不理.</font></p><p><font color="#1169ee" size="3">其实你待我很冷傲, 从来不会透露,<br/>期望我要怎么算好.</font></p><p><font size="3">我听到一把磁性既声音陪伴我唱左起身...我知系吖桀...虽然米既令一边5同左..不过我依然好enjoy..</font></p><p><br/><font color="#1169ee" size="3">你有一副自我中心的心理,<br/>围着你似公转, 找不到根据地.<br/>你有一百样缺点都喜欢你,<br/>谁共你都不可以比.<br/>未懂得欣赏我, 为你做何其多,<br/>只忠于一个, 我不知上一生拖欠你么.<br/>未懂得捉摸你, 为你觉悟前非,<br/>可吞声忍气, 自尊心因爱你太深, 甘于放低自己.</font></p><p><font size="3">曲终...人亦应该散了..</font></p><p><br/><font size="3">"我送你翻去.."桀..</font></p><p><font size="3">"恩!"</font></p><p><font size="3">行到出门口..桀伸手想截的...我按低距只手"行翻去吖.好近姐..吹吓风清醒吓.."嘴角微微弯起~~我都5知自己点解会露出一种好无奈既笑容,</font></p><p><font size="3">我因咩事无奈?我都5知...</font></p><p><font size="3">吖桀定左定...几秒先反应过黎..点左吓头...</font></p><p><font size="3">好舒服既凉风..真系可以令人清醒几分...而我可能太陶醉于享受凉风..无留意到行系我旁边既距一直都望住我..距眼里面好似发现左一D</font></p><p><font size="3">好新奇既野甘...</font></p><p><font size="3">突然之前距打破左沉静既美好.."你好靓.."</font></p><p><font size="3">虽然我有D不满距破坏左舒服既片刻..不过听到既系距赞我既说话..就算啦..而我都好礼貌甘回应左距:"系咩?"随后带上一个好自然既笑容..</font></p><p><font size="3">[魅力没法挡吖..咔咔]</font></p><p><font size="3">距继续距既话题"你有无发觉识你到以家你未试过对住我讲一句超过10个字既说话吖??"....我质左质...或者呢个话题系我意料之外..</font></p><p><font size="3">一时之间都5知点答距...</font></p><p><font size="3">距望住我..一直等紧我既答案...</font></p><p><font size="3">"系咩??好似系喔..呵~"[心捻..~:你算多架喇..霍稀桀..呢两年以来..你已经算系特别既一个架喇~]</font></p><p><font size="3">我地再度沉默...我亦都继续甘自我陶醉...享受即风不断轻轻抚摩我既肌肤...</font></p><p><a href="http://music9.51.com/user/c/a/caicai123abc/1133647011.wma"></a>&nbsp;</p>http://music9.51.com/user/c/a/caicai123abc/1133647011.wma

<p><font size="3">&lt;5知大家有无发觉我本人真系好中意享受呢种凉阵阵.</font></p><p><font size="3">.甚至呼冻冰冰更加好既被风触摸既感觉呢??点解???因为我都曾经有好开心既时候架..</font></p><p><br/><font size="3">就系以前我经常同一大班F半夜3更系一条冷冷清清既街道上面发颠架...整个秋冬季既晚上几乎晚晚都会有行系周围D店关晒门..</font></p><p><font size="3">冷冷清清既街上面..可能呢D就系人地觉得好平凡..而我已经觉得好开心既回忆!&gt;<br/></font></p>

5知大家又中5中意呢?
<p><font color="#ff0033">嘻嘻~頭先先發覺你原來出咗篇古耔~</font></p><p><font color="#ff0033">前排一路都5多得閑睇...今日睇咗小小,絕對都ok呀!!</font></p><p><font color="#ff0033">加油,繼續努力啦!我一得閑就嚟睇晒佢嘎啦!!</font></p>
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>∑尕※婷◆</i>在2006-10-3 10:46:00的发言:</b><br/><p><font color="#ff0033">嘻嘻~頭先先發覺你原來出咗篇古耔~</font></p><p><font color="#ff0033">前排一路都5多得閑睇...今日睇咗小小,絕對都ok呀!!</font></p><p><font color="#ff0033">加油,繼續努力啦!我一得閑就嚟睇晒佢嘎啦!!</font></p></div><p>嘻嘻..又有人撑我喇~~锡晒你吖~</p>
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>nikiy</i>在2006-10-3 12:40:00的发言:</b><br/><p>嘻嘻..又有人撑我喇~~锡晒你吖~</p></div><p><font color="#ff0033">我就緊係撐你啦~你撐咗我甘耐~我無理由5撐你嘅~</font></p><p><font color="#ff0033">兼且又5係寫得5好~</font></p>
[em05]THX~
<p><font color="#bb44a3">part 15 走</font></p><p></p><p><font size="3">"琴晚无野吓??听讲你饮大左喔?"珍</font></p><p><font size="3">"我清醒得很呢..[褒冬瓜]..好似啉果个系你咯..5该.."清醒D好无??</font></p><p><font size="3">"ER...系咩??"珍</font></p><p><font size="3">...哈哈..俾我督穿左...傻婆。。</font></p><p><font size="3">-------------------------------------------------</font></p><p><font size="3">"真系要走...??"...````机场里面.到处都布满左一幕幕依依不舍既场景..</font></p><p><font size="3">"傻妹..你应承过我咩架??恩??"</font></p><p><font size="3">"我无喊.."随即嘴角轻轻甘上扬..我笑..因为我出自真心.</font></p><p><font size="3">"乖..等我.."蜻蜓点水式甘系我额头上留下一吻..转身入闸...</font></p><p><font size="3">你好快D起身喇..5系妈妈又闹你架喇......&lt;叮当把声既闹钟铃声&gt;呵..我都想有吖妈叫我起身..</font></p><p><font size="3">又一个清晨..有系同一个梦境...倒数既日子..一D都5好过...仲有153日..就3年了..望左望窗外...微笑..起身刷牙洗面...</font></p><p><font size="3">"各位同事们..早上好...[....省略]"循例既早会..每日都系甘开...真系难明D人点解甘多野讲..&lt;大家5好5记得我系半工读架!&gt;</font></p><p><font size="3">突然..一张熟悉既面孔..引起我既注意....</font></p><p><font size="3">"今天..又有一位同事加入我们的大家庭...大家鼓掌欢迎..."``````"哗哗..`哗"</font></p><p><font size="3">"大家好...我叫...........</font></p><p><font size="3">待续.....</font></p>

<p>肯定系呀杰啦!!</p><p>再5係就係俊啦!!</p>
<p>嘻..你估吓....```</p><p></p><p>&nbsp;&nbsp;&nbsp; </p>
咪古咗囉
开估喇..其实好易估姐..呢篇蛊既男主角5多..得两个甘大把..5系呢个就果个架啦..哈哈..不过我都想系家俊吖~
<p><font color="#c43cc4">part 16 偶遇?蓄意?</font></p><p></p><p><font size="3">"大家好..我叫霍稀桀..."</font></p><p><font size="3">"今日第一次见面..以后希望大家好好相处好好合作啦..距系来正式上岗既..负责行政..</font></p><p><font size="3">以后会有好多野帮到大家..公司运作起来都会比较畅顺!"</font></p><p><font size="3">[点解?点解距会一次又一次甘闯入我既生活??真系缘分甘简单?]</font></p><p><font size="3">.--------------------------------------------------...</font></p><p><font size="3">"FANIY,,入一入我办公室.."桀..</font></p><p><font size="3">[所有人都窃窃私语...&lt;省略..我5想听到既野&gt;...]</font></p><p><font size="3">"有几多个问号??"桀...嘴角微微升起..</font></p><p><font size="3">礼貌上回应一个笑容.."有关系么??因为你已经准备要开估啦..5系你第一日;来公司..叫我入你房..5系帮你针茶吓??"</font></p><p><font size="3">对于镇定既我..一D都5觉得出奇..因为一直以来..我系任何人眼中都系一个对任何事任何人都莫不关心既人..</font></p><p><font size="3">所以我好少会系人前表现我记心中所想...</font></p><p><font size="3">微笑...姿悠甘讲...:"你惊奇点解开业典礼上既服务生会边成今日你地公司既行政..你怀疑我地并非偶遇..系蓄意!系米??"</font></p><p><font size="3">只笑不语...虽然我心中的确有甘样既问号..不过对于答案..我兴趣并不浓厚~</font></p>

<p>由于剧情慢慢开始发展...我加翻PA人物介绍先....</p><p>ME---&gt;FANIY..5洗多加介绍啦..</p><p>家俊---&gt;保持神秘感先..</p><p>吖桀---&gt;我会爱上的人...</p><p>白彤..&lt;彤彤&gt;---&gt;我第二次遇吖桀时..他身边个女仔..[记得吗??着住白色连衣裙葛呢..]</p><p>珊---&gt;公司好同事..</p><p>珍---&gt;学校好同学....&lt;距都有距既故仔架!&gt;</p><p>诗雅----&gt;未捻到距应5应该出现..我10几年既死党..不过以家分开左..</p><p>吖毫----&gt;家俊个好兄弟</p><p>暂时捻到甘多..迟D会加..</p>

<p>其實家俊係邊個啊???</p><p>我開始覺得faniy有d似我啊~</p><p>咁係咪真係蓄意架??</p>
<p>家俊系边个??讲出来5好玩LU...</p><p></p><p>&nbsp; 不过可以话你知..5系蓄意!!..[当系预告啦..哈哈]</p><p></p><p>&nbsp; FANIY似你??甘你米同我好似?哈哈~`</p>
<div class="msgheader">QUOTE:</div><div class="msgborder"><b>以下是引用<i>nikiy</i>在2006-10-5 0:54:00的发言:</b><br/><p>家俊系边个??讲出来5好玩LU...</p><p></p><p>&nbsp; 不过可以话你知..5系蓄意!!..[当系预告啦..哈哈]</p><p></p><p>&nbsp; FANIY似你??甘你米同我好似?哈哈~`</p></div><p>我古家俊係faniy嘅男朋友,不過因爲有d事出咗國~3年后先翻嚟!</p><p>5通faniy同杰真係咁有緣分?</p><p>哈哈~可能我同你都真係好似波~</p>
<p>嘻..睇落去啦...</p>
<p><font color="#aa5588" size="3">part 17 接近</font></p><p><font size="3">桀继续讲.."我姓霍...你地省老总亦姓霍..[呵..明解]..距一直想我入距间公司帮手..学野...开业当日..我就系跟距过来既..</font></p><p><font size="3">我想先以一个过来人既身份去睇间公司先..可惜我依然无兴趣入来呢间公司..之后晚上系车站撞到你...你俾我既印象真系好深刻..</font></p><p><font size="3">我之所以会出现系你地学校..亦都系一场巧合..我只系想利用读书做籍口..5帮爹地手..偏偏就遇到你..至于我会入来呢间公司..</font></p><p><font size="3">原因就系因为你...我想知道你既内心世界..好神秘..我...霍稀桀...想靠近你..."[做乜有D似讲数甘既?]</font></p><p><font size="3">满意...非常满意..非常详尽既答案....我亦都露出左满意既笑容...转身准备离开距既OFFICE&nbsp; ..</font></p><p><font size="3">行到门口既时候..."今晚一齐食饭..跟住翻学吖.."桀...</font></p><p><font size="3">我俾左OK既手势俾距..跟住翻埋位..面对..果D更大既问号.....</font></p><p><font size="3">大家围住我问我同一个问题..."乜你地识架??"ABCDE..."第一日黎就知你叫咩名既??"FGHIJK.."距叫你入去做咩吖??"LMN...</font></p><p><font size="3">"距....同我同一间学校..同一个班...报告完毕..就甘简单.."ME</font></p><p><font size="3">....中午食MUNMUN....俾吖珊拖埋一贰角...</font></p><p><font size="3">"我知无甘简单既...从实招来!!"珊....罗住两支筷指挡令箭指住我...</font></p><p><font size="3">无奈..遇左会有呢幕既出现...一五一十甘..[查实就系80%]话晒俾距知喇...</font></p><p><font size="3">"哦..原来如此..."吖珊满意甘点点头..收起两支"令箭"继续食饭..</font></p><p><font size="3">告一断落......<br/></font></p>

*滑块验证: