Ee23时尚网

登记注册
搜索

[处女作]の ☀恶魔の甜伈♥

大家好啊。我叫veeae.都可以叫我做v仔.
呢个新古古系本人嘅第一篇古仔.希望大家中意拉,,

但系唔中意同埋写得唔好嘅,希望唔好踩到感尽拉.
本人声明:古仔如有雷同实属巧合!
                                   人物介绍:
                                       银雪俊(男主角)
                                       银冰恒(男主角表哥)                                                        
                                       黄依依(恒嘅条女)
                                       林静(女主角)
                                       林欣(女主角家姐.养女,原名蓝欣)

Part One    童年回忆
dad:静静
静:做乜啊?d ad
dad:女,你以后就要同欣欣一齐生活拉.距系蓝叔叔个女.但系蓝叔叔不幸离开左.你以后就有义务一齐照顾好距啦.
距系你家姐.以后距会跟我地姓叫林欣.你唔可以虾人地咖.
静:知啦.你唔好感长气拉.你快d出去啦.唔好阻住我地玩拉.
dad:系啦.衰女
part two 俊得归来
hello.我叫林静啊.今年17岁.我有一个好幸福嘅家庭.
我有一个超级锡我嘅家姐.(但经过一件事后就乜都改变晒)
林氏集团
dad:静,欣今晚有个舞会啊,阿欣你个男朋友翻左黎拉
欣:嘻嘻.感等我要好好感准备下先得拉.
静:家姐你就衰拉.有男朋友都唔话我知呢
欣:边有窝.只不过你去左外国我先无话你知扎嘛,
欣:感岩距又去左外国进修.所以你未唔知咯
静:原来系感啊.感我都落足眼力睇下我姐夫系点嘅先得.睇下同我家姐衬唔陈
欣:嘻嘻.衰妹啊,你就系识氹你家姐我开心
静:洗乜讲.如果唔系点林到你对我咁好啊.
欣:系啦..快d去,买衫拉.set头啦
part three 舞会上
静:家姐,件衫好靓好衬你啊.雪白色嘅长裙好似公主感啊.
salse:林二小姐.你真系有眼光啊。抐件衫系我地岩岩系巴黎总公司运翻黎噶。得一件噶扎.
欣:咁好啦.就呢件拉.
我地好开心感买完衫就去左整头发拉.
我同家姐都染左啡色,家姐就电左个大波.衬翻距条裙.真系一流啊
欣:死啦.5点啦.舞会7点就开始拉.我地衣加乜都未搞掂.
静:唔怕.你妹我早就call左化妆师系屋企等我地垃.我地快d返去拉
欣:都系妹你醒目.简直底锡啊.
静:仲讲快d行拉.
                                 化妆ing
化妆师:林二小姐.你真系好靓啊.
静:边系呢.我都系觉得我家姐靓d咯
然后家姐就系房行出黎
哇哇..家姐你好靓啊.好似童话中d公主感.一阵就去稳你王子拉
欣:衰妹啊.笑我.讲到你家姐我好似感恨男人感.
欣:啊..6点半拉.迟到拉.快d行啦

part four 舞会下
司机:两位小姐,到了,请落车拉
司机好有礼貌感帮我地开车门
欣/静:唔该
司机向我地微微一笑就开车走了
静:哇.好靓啊.好似童话里面嘅城堡感啊.外面嘅灯射入去好似入面有一位王子等待住自己深爱嘅公主到来
一入到去我就发觉一个靓到唔可以形容嘅男仔,但系距眼入面无一丝嘅感情.距好冷漠.无任何温度.
欣:妹.你林乜啊?发晒梦感
静:无啊
欣:妹.过黎啊.我同你介绍呢个系我男朋友银雪俊啊
静:(竟然系距)
大家好啊.我系阿俊嘅表哥我叫银冰恒.呢个系我女朋友黄依依
依:大家好
静/欣:你好
静:(点解距望家姐果时嘅眼神入面系感温柔.有一种令人想占有距嘅欲望.感觉到距只会对家姐一个动情.距地真系好衬)
part five    bar.'
舞会过后...
欣:大家一齐去bar.玩啦.
everybody:好呀..去玩咯
静:家姐我唔去拉.都夜啦.听日重要返学.
欣:感好拉.你自己返去先啦.不过要小心d啊.有咩事就打电话比家姐我啊
静:嗯.知啦.我走拉
已经好夜了.但系我都选择步行返去.
经过一条巷嘅时候突然一个好高嘅男子拉左我入去.
静:救命呀,放开我啊.
俊一淡锡落阿静度..
静:你放开我啊.一巴打落阿俊度.你系咪痴线噶.
俊:呵呵.真系好玩.(俊心林.你将会系我我嘅玩物.你只属于我一个)
俊好阴深感笑左一下.但系呢个笑容快到根本就见唔到踪影.
静:点解连距嘅容易都见唔到开心.无任何嘅一丝温度.只有冷漠.令人好心寒.
(系啦.讲左甘耐都未正式感介绍过距地.男主角银雪俊系银雪集团嘅接手人.岩系欧洲进修返去黎.将全面接管银雪集团,银雪集团资金同实力都好雄厚全亚洲嘅首富.但距为人好冷漠.让人有难以接近的感觉.只会对自己爱嘅人付出感情.但永远都无人可以猜测距心入面林紧d乜.
银冰恒,银凌集团嘅话事人.距好好玩.成日都花天酒地.但只要距爱上嘅女人就会好专一.一唔中意你就会即刻同你分手.衣加交左比银雪集团暂时接管.同银雪俊系好兄弟.距嘅唔同系为人亲切,友善.
黄依依.黄氏集团嘅二女,距有个大佬叫黄豪.依依系一个才女.会作歌.同埋系国际知名嘅model.系帮银凌集体拍广告过时认识银冰恒.因为想博上位所以不惜一切付出身体勾引银冰恒.外表活泼可爱,但系系大小姐一名.狡猾多端...)
小说后面会陆续出现各位人物.敬请留意.
part six.未婚妻
               银雪集团....
秘书:bos.
俊:come in
秘书:你嘅未婚妻系出去等紧你啊.
俊:请距入黎..
秘书:yes bos..
秘书:莹小姐,.bos.请你入去.
莹:雪俊啊,人地好挂住你啊.讲话嘅同时用距嘅事业线系阿俊面前勾引距.然后坐系阿俊大比.
(系秘书嘅眼神入面流露出愤怒.未婚妻呢个位迟早系我嘅.我会将所有阿俊身边嘅女人都踩系脚底.银雪集团女主人呢个位永远都系我嘅.哈哈哈哈哈哈...)
俊微微一笑
莹想触摸阿俊嘅面.
银雪俊露出冷漠嘅表情我都花无我嘅批准你唔可以随便感触碰我嘅身体.(只有距可以,我只属于距,林到距啊俊就不自然感一笑)
莹:对捂住咯.以后唔会了.唔敢了.
俊:乖,.我就知道你好乖.
莹:今晚我屋企有个party啊.你会唔会陪我出席啊,?
俊摞住文件无望过啊莹一眼,好冷淡感话:得闲米去咯.
莹:哦.我会等你黎噶.然后系阿俊嘅面上锡左一下就走左了.
俊心林就算你点好.你何莹都只不过系我过客.
(何莹,何氏集团嘅公主,家族生意系卖水晶嘅.凭屋企嘅家财.何莹老豆系银雪俊老豆十几年嘅好朋友先有机会攀上未婚妻呢个位.所以无论点距都要同距结婚做到女主人.何莹.今年19岁.凭距迷人嘅身材而勾引过好多男人.同好多男人发生过一夜情.但最后捡左银雪俊做距嘅男人.所以距一定要得到距,拥有距.)
part seven .Party.
系啊莹同朋友倾得好开心嘅时候.
花痴A:啊..系银雪集团嘅话事人.又靓人又有才华.
B:距望紧过黎呢边啊.距望我啊.
C:望我就真.距肯定系睇中左我啦.
A/B/C:......xxxxx...@@@##%#%#
莹:俊.你黎啦?同你地介绍呢个系银雪俊.
F:你好..
银雪俊好冷漠感望都唔望距地一眼..
tolice..
A:岩岩过个系银雪集团嘅太子.做到距老婆就好了,
b:无感花痴啦你.又米系啊莹勾引翻黎嘅,
c:米系.睇距地可以好得几耐..
呵呵...
partying..
莹专灯扮饮醉感话:俊啊,人地好晕啊.摸住阿俊个心口.
俊:各位唔好意思啦.我送啊莹返去先
everybody.好嘅.小心d啊..
莹屋企..
莹:阿俊.人地真系好爱你噶.死感捉住阿俊黎锡..
俊:唔好在扮啦.我知你本人就无嘴..
莹:扮咩醉啊.嘻嘻..酒啊..
俊拉左距入冲凉房摞花洒林距,,
莹:啊...救命啊.做乜啊你..
俊:醒啦.
莹:(喊..)点解你要感窝,就算我做d乜都取阅唔到你.
俊心林系你取阅唔到我,只不过我个心一早就比距霸左.
俊抱起啊莹。:抹干d水就去训觉啦.
俊就感揽住啊莹训到6点就翻公司了..
来顶你一下,再慢慢看。呵呵。
帮顶。处女顶。
289332592 发表于 2011-3-31 21:35
来顶你一下,再慢慢看。呵呵。

多谢。。
点解 表弟同表哥系同姓噶?  系咪真实的故事嚟噶!!!
duotian 发表于 2011-4-1 09:58
点解 表弟同表哥系同姓噶?  系咪真实的故事嚟噶!!!

唔系啊。如果有d咩写得唔好嘅。讲出黎。会修改嘅
*滑块验证: