Ee23时尚网

登记注册
搜索

水瓶座的泪

系度我想讲个估仔,
估仔暨主角系啊J同啊K,啊J系水瓶座暨,
呢个故事系发生系初中时代暨.
啊J本来系个好乖暨学生,但系系机缘巧合暨情况下入佐d类似黑社会暨组织,
就系因为啊J开始学坏所以先至识到啊K,
有一日啊J放学,距又一如既往咁,同一大班人去坐士多,坐下.坐下...
有一个好得意又好靓暨女仔行佐过黎,啊J系就对距一见钟情了,
果个女暨就系啊K了,原来啊K系啊J班F暨妹黎暨,
啊J开心到不得了,就好豪咁叫佐一次人头汽水,但系其实啊J身上得返二十暨蚊,
俾佐汽水钱之后,距就净系得返2蚊车钱搭车返屋企+咋!
但系无计啦,要引起个女仔暨注意啊嘛...俾个好印象人地.
跟住啊J就问距身边果个F好多关于个女仔暨野,但系边有咁易俾距问到啊,
啊J霖下,霖下越霖越唔对路,距心霖"无理由+,都成8点钟+啦,再唔问距摞电话.无机会+啦"

时间一份一秒咁过佐去了,啊J终于稳到机会坐佐过女仔果边,开始搭嗲.

倾下,倾下距地越黎越好倾,系哩个咁好倾,暨同时d人一个一个咁走佐了,

最后就走净啊K个啊哥,叫啊R,啊R亦系啊J个Friend

但系好景不长,就系啊J想问啊K叫咩名暨时候,啊K望佐一望个钟,"原来咁晏+啦,啊哥啊我走啦,"

啊R"咁啊K你小心d啦"就系咁,啊J先知道原来个女仔叫啊K,

系哩个时候啊J讲"咁夜洗唔洗送距返屋企啊?"
啊R话"挑~距大人大姐边洗咁麻烦喔,由得距啦,你唔好走啊,送我返屋企啊"

啊J又话"唔系喔,咁夜一个女仔返去,好危险+."

啊R:"距恶起上黎仲好抽过我同你啊,无事暨,截部的返屋企好过啦."

真系好唔抵啊,差小小就稳到距摞电话+啦嘛,最后都系无摞到,
啊J睇住啊K暨身影慢慢咁走出距暨视线,

就咁啊J就截佐部黄的有东山飞佐去海珠送啊R返屋企再飞部摩返东山暨屋企,

大家可能好奇怪岩岩先话啊J得返2蚊,但系距.又俾的钱又俾摩钱咧?

其实一d都唔出奇,因为啊J系个做野好细心暨人,所以会长期留返一百几十蚊系银包旁身

啊J返到屋企,距依然系咁孤独,因为距1个月前同屋企人嘈大交跟住就一个人搬佐出黎住了,

距返到屋企冲佐凉之后,坐佐系铺床度,一直系度霖返起晏晏同啊K倾计暨野,

一直系度回想起距暨笑容,同身影

虽然倾佐几个钟但系就好似乜都无倾过咁,因为哩d系恋爱暨感觉.

啊J仲久唔久傻笑添,好彩距搬佐出黎住.唔系暨话吓死距d屋企人啊.

就咁距霖下,笑下就训着佐了.

唔知几时距地先至会再见咧?

待续.....
觉得可能好睇暨留多d言

俾d动力我写埋落去啊

呢个估仔我想写好奈+啦
快dGC下啦

[em07] [em07] [em07]
我覺得D角色有個名會好D
冇咗喇,~!!??
呒噶喇/?晕死
*滑块验证: